Futsal

Teremfoci: rangadó következik

Az örök riválisok ismét találkoznak, hiszen a címvédő Rába ETO pénteken Berettyóújfaluba látogat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar–ukrán Európa-bajnoki selejtező, illetve az UEFA Futsal Cup főtáblájának győri tornája után ismét egy ínyencfalat a hazai teremlabdarúgás szerelmeseinek: a bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu vendége lesz a Rába ETO, péntek este.

Már csak két együttes százszázalékos a hazai pontvadászatban, naná, hogy ez a kettő! Győri oldalon vannak kisebb-nagyobb sérültek, de David Madrid vezetőedző bízik játékosaiban, és csapata koncentráltságában. Legutóbbi tavasszal, a felsőházi rájátszásban találkoztak, akkor a bihari városban 7-2-re nyertek a vendégek, és éppen azzal a sikerrel biztosították újabb bajnoki címüket.

– A mai mérkőzés nem csak azért lesz nehéz számunkra, mert Magyarország második legjobb csapata ellen kell játszanunk, hanem az UEFA Futsal Cupon elszenvedett sérülések miatt is – nyilatkozta klubja honlapján David Madrid Sánchez, a Rába ETO spanyol vezetőedzője. – Nagyon bízom a játékosaimban, és remélem, hogy elég erősek leszünk, és ez nem fogja befolyásolni a játékunkat. Egy olyan mérkőzés lesz, ahol a kontrákra különös figyelmet kell fordítani, valamint az ellenfél védekezésére. Hűnek kell maradnunk a játékrendszerünkhöz amit begyakoroltunk, figyelni az apró részletekre, és nagyon fontos, hogy mind a védekezésre mind a támadásokra is koncentráljunk.

Berettyóújfaluban mindig fokozott várakozás előzi meg a győriek vendégjátékát, természetesen ezúttal is. A Pálfi István Rendezvénycsarnokban tombolával, értékes nyereményekkel várják a nézőket, az MVFC ráadásul ingyenes szurkolói járatot is indít a találkozó helyszínére.

Érdekesség, hogy amióta Turzó József irányítja a csapatot, még sosem kezdték ilyen jól a szezont. A szisztematikus munka, amit a vezetőedző képvisel, és a csapattal a kezdetektől fogva elvégzett, talán most kezd igazán beérni, ez a mérkőzés erre is választ adhat. A hazaiaknál sérült és eltiltott sincs, teljes kerettel vághatnak neki a meccsnek – írja az MVFC Facebook-oldala.

– Nagyon jó mérkőzést varok! A Győrt láttuk az UEFA Futsal Cupban, ahol simán jutottak tovább, de mi szeretnénk méltó ellenfelük lenni, és itthon tartani a három pontot. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, de hazai pályán mindenképpen győzni szeretnénk – mondta a Berettyó válogatott játékosa, Rábl János.

– Mindig élmény a magyar bajnokság legjobb csapata, vagyis a Győr ellen játszani. Eddig több-kevesebb sikerrel hoztuk le az ETO-val szemben megvívott meccseinket: ezúttal a hazai pálya mellettünk szól, illetve az, hogy már többször legyőztük őket. Persze riválisunk az esélyesebb, de ettől még nem feltartott kézzel lépünk pályára – vélekedett a haon.hu oldalon Lovas Norbert, aki szerint alázattal, és nagy-nagy koncentrációval ezúttal is sikeresek lehetnek, számukra a döntetlen, vagy a diadal ugyanolyan értékű a Győr ellen.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 5. forduló

Október 11. péntek

19.30: Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rába ETO

20.15: Rubeola FC Csömör – Újszegedi TC

Október 14. hétfő

19.30: Kincsem Lovaspark-Nagykáta – Swietelsky-Haladás VSE

19.30: DEAC Armada – 1. FC Veszprém

20 óra: Rákosmenti FC – Colorspectrum Aramis

20.30: MAFC-BME-Docler Akadémia – Dunakeszi Kinizsi

Olvasói sztorik