Futsal

Ismét az élvonalba vágyik az FTC

Kun Gábor a Dunakeszi Kinizsihez távozott, ezért immár Lengyel Béla vezetésével kezdte a felkészülést a Ferencváros teremlabdarúgó-csapata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Némileg átalakult és megfiatalodott kerettel vág neki a bajnokságnak az FTC, amely az NB II megnyerésével vissza szeretne kerülni az élvonalba. A csapat folyamatosan edzőmérkőzéseket játszik, a célok komolyságát jelzi, hogy csak NB I-es ellenfelekkel mérkőzik meg.

– Sajnos kicsit későn tudtuk elkezdeni a felkészülést, ezért mindent megteszünk, hogy jól kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt – mondta Lengyel Béla a klub honlapján. – A keret felével már az elmúlt évben is együtt dolgoztunk, tehát megvan, az összhang tudjuk, mit várhatunk el egymástól. Az újonnan érkezőknek pedig az edzőmeccseken lesz lehetőségük bizonyítani, hogy helyük van a csapatban.

Nemrég kiderült, hogy az Aramisnál fiatalításban gondolkodik a vezetőség, így több játékos is elköszönt a budaörsi alakulattól, többek között Nagy Gábor is – írja a futsal-hungary.hu. – Az Aramis ikonja több mint 12 évig volt a csapat meghatározó tagja, amellyel több bajnoki címet és kupagyőzelmet is ünnepelhetett. Hosszú évek óta volt az együttes csapatkapitánya a több mint százszoros válogatott játékos, de ez a korszak lezárult, és a nyáron a kissé átalakuló Ferencvárosba igazolt.

– Remek időszakot töltöttem az Aramisnál, több mint egy évtizedet, ahol úgy érezték, hogy fiatalításra van szükség. Mikor ez kiderült, több csapat is megkeresett, köztük a Ferencváros, így nem volt kérdés melyik együttest választom – közölte Nagy Gábor. – Aki ismer, tudja rólam, hogy fradista vagyok, így egyértelmű volt a választásom. Már több átigazolási szezonban is felmerült, hogy odaigazolok, de valamiért meghiúsult, ám most végre megtörtént és nagyon örülök, hogy idekerültem. Ha bárki is azt gondolná, nem levezetni jöttem a Ferencvárosba. Az érzelmi kötődés mellett az döntött, hogy fiatal, ambiciózus csapatba kerülök, ahol a cél bajnokság megnyerése, amihez úgy érzem, rutinommal hozzá tudom segíteni a Fradit.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik