Nemzetközi foci

Futballünnep Olaszországban, nyolcgólos őrületet hozott a Derby d’Italia

Piero Cruciatti / ANADOLU / Anadolu via AFP
Piero Cruciatti / ANADOLU / Anadolu via AFP

A Juventus labdarúgócsapata hihetetlen izgalmak után 4-4-es döntetlent játszott az Internazionale otthonában.

A Derby d’Italia hasonlóan kezdődött a torinóiak számára, ahogy a Stuttgart elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés: Danilo összehozott egy tizenegyest. Ennek ellenére már a 27. percben már a Juve vezetett, előbb Dusan Vlahovic, majd Timothy Weah is betalált. Ez a bajnoki azonban a fordulatokról szólt, félidőben ugyanis az Internél volt az előny, mivel Henrih Mhitarjan egalizált, Pierre Kalulu pedig megismételte Danilo mutatványát, aminek újra egy Piotr Zielinski-büntető lett a vége.

Az első félidő öt gólja húsz perc leforgása alatt esett!

Térfélcsere után újra beindultak az események, egy szögletet követően Denzel Dumfries növelte a hazai csapat előnyét. Thiago Motta döntő elhatározásra szánta el magát, beküldte Kenan Yildizt, ami nagy húzásnak bizonyult. Tíz perccel később ugyanis rögtön betalált, majd a 82. percben egy lepattanót szerzett meg, amiből kiegyenlített. A végig lüktető, izgalmas rangadó így emlékezetes, 4-4-es döntetlennel zárult.

Ennek a döntetlennek igazán a Napoli örülhet, amely 22 ponttal vezeti a tabellát. Az Internek 18, a Juventusnak 17 pontja van kilenc fordulót követően.

Eredmények – Serie A, 9. forduló

Internazionale-Juventus 4-4 (3-2)

Monza-Venezia 2-2 (2-2)

SS Lazio-Genoa 3-0 (1-0)

Parma-Empoli 1-1 (0-1)

szombaton játszották:

Atalanta-Hellas Verona 6-1 (5-1)

SSC Napoli-Lecce 1-0 (0-0)

pénteken játszották:

Udinese-Cagliari 2-0 (1-0)

Torino FC-Como 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik