Carlo Ancelotti: Nem bántam meg a meccstervet

Pedig 4-0-ra kikapott az ősi riválistól a csapata.

Carlo Ancelotti egyáltalán nem bánta meg a Barcelona elleni stratégiáját annak ellenére sem, hogy 4-0-ra kikapott.

A Real Madrid vezetőedzője a mérkőzést követően elmondta, hogy a 4-0 nem tükrözi a játék képét, de ez az ára annak, hogy sok helyzetet kihagyott a csapata.

„Kiegyenlített mérkőzés volt, egészen addig, amíg meg nem szerezték az első góljukat. Az első félidőben intenzíven játszottunk, de hiányzott a pontosság. Volt lehetőségünk a vezetés megszerzésére, de lőttek két gólt, ami kimerítette az energiánkat. Akkor egy új meccs kezdődött

Nem bántam meg a meccstervemet. Már 48 éve vagyok a futballban, így nem tévedek, amikor azt mondom, hogy az első félidő jó volt. Ez a vereség más, mint a Lille elleni. Aznap nagyon rosszak voltunk, de ma felvettük a versenyt az ellenféllel

– nyilatkozta Ancelotti.

A katalánokat nyár óta irányító Hans-Dieter Flick egyékbént alátámasztotta ellenfele szavait, mert szerinte eleinte a Real Madri dominált, de nem tudtak élni a lehetőségeikkel. Miután elkezdték többet birtokolni a labdát játékosai, megváltozott a játék képe, mert onnantól kezdve labdával és anélkül is nyomást tudtak gyakorolni ellenfelükre.

„A védekezésben tett erőfeszítéseink kulcsfontosságúak voltak. Sokat gyakoroltuk a feltolt védekezést, és azt, hogyan támadjuk meg a labdát. A Real ellen az is fontos, hogy ne hagyjunk szabad területeket, mert hihetetlen játékosai vannak” – mondta a vezetőedző.

Az eredmény azt jelenti, hogy a Realnak megszakadt 42 meccses bajnoki veretlenségi sorozata, a Barca pedig hat pontra növelte előnyét a nagy rivális előtt.

 

Kapcsolódó
Matekozás az El Clásico után: Flick második, Lewandowski harmadik, de Ancelottinak a negyedik fájt
Számos izgalmas statisztika bukkant fel az FC Barcelona madridi győzelme után.