Matekozás az El Clásico után: Flick második, Lewandowski harmadik, de Ancelottinak a negyedik fájt

Számos izgalmas statisztika bukkant fel az FC Barcelona madridi győzelme után.

A Barcelona 4-0-ra győzött a Real Madrid otthonában a spanyol futballbajnokság 11. fordulójában.

Ez az eredmény önmagában is érdekes, ugyanis Hansi Flick a sikerrel az El Clásicók történetének mindössze második edzője, aki idegenbeli mérkőzésen irányítja csapatát, mégis győzni tud. Utoljára 1926-ban (!) akadt erre példa, Jack Domby szintén a Barcát vezette győzelemre.

A Real Madrid-Barcelona rangadó félidőben még gól nélküli döntetlenre állt ugyan, de térfélcsere után Robert Lewandowski vezetést szerzett, majd percekkel később fejjel is eredményes volt. Ezzel a lengyel csatár a rangadók történetének harmadik legidősebb duplázója lett Puskás Ferenc és Alberto Di Stéfano mögött.

Lewandowski duplája Lamine Yamal és Raphinha góljaival pedig végképp eldőlt a mérkőzés. A brazil támadó találata után egyébként Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője is felbukkant a vendégek kispadjánál, de nem gratulálni. Az olasz szakember azt nehezményezte, hogy már nagyon hosszan ünneplik a negyedik gólt, Flick pedig elnézést is kért tőle.

Az eredmény azt jelenti, hogy a Realnak megszakadt 42 meccses bajnoki veretlenségi sorozata, a Barca pedig hat pontra növelte előnyét a nagy rivális előtt.

A mérkőzés statisztikái.