Nemzetközi foci

Három perc leforgása alatt ledolgozta kétgólos hátrányát a Real Madrid

Maria Gracia Jimenez/Soccrates/Getty Images
Maria Gracia Jimenez/Soccrates/Getty Images
A Bajnokok Ligája főtáblájának keddi játéknapján Madridban esett a legtöbb gól, de fordulatos, izgalmas meccset játszott a PSV Eindhoven Párizsban és a VfB Stuttgart is Torinóban. Összefoglaló.

A nap legnagyobb rangadóját a Borussia Dortmund játszotta a Real Madrid otthonában. A németek alaposan felszívták magukat, Donyell Malen pedig borította a papírformát azzal, hogy előbb ő szerzett vezetést Serhou Guirassy passzából, majd percekkel később az ő laposan belőtt labdájára csapott le Jamie Gittens. Térfélcsere után a madridiak is néhány perc alatt dupláztak, Kylian Mbappé beadását Antonio Rüdiger bólintotta a hálóba, majd a francia csatárt eltüntették a tizenhatoson belül, de Vinícius Junior köszönte szépen és az üres kapuba lőtt. Itt még nem ért véget a meccs, Lucas Vásquez ugyanis némi mázlival a kapu előtt találta magát és a hálóba bombázott, majd nem sokkal később Vinícius Junior a saját térfeléről indulva a tizenhatosig meg sem állt és eldöntötte a három pont sorsát, a végén pedig összehozta a mesterhármasát is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem unatkoztak Monacóban sem a szurkolók, a hazai csapat öt gólig meg sem állt a Crvena zvezda ellen. A csapatban duplázott a korábban Liverpoolban is megforduló Minamino Takumi, a francia csapat pedig csaknem húsz évet követően, 2004 decembere óta először szerzett öt gólt egy BL-meccsen, amikor a Deportivo La Coruna vendégeként 5-0-ra nyert. A francia együttes három fordulót követően továbbra is veretlen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekkora gólgála nem volt a többi találkozón, a Girona és az Aston Villa is 2-0-ra nyert, előbbi a Slovan Bratislava, utóbbi a Bologna ellen. Szintén két találat esett Párizsban, de így is izgalmasra sikerült a PSV Eindhoven vendégjátéka. A holland csapat 1-0-ra vezetett a szünetben, de térfélcsere után Achraf Hakimi kiegyenlített. A Paris Saint-Germainnek azonban be kellett érnie egyetlen ponttal, pedig a 94. percben csak a VAR vett el egy tizenegyest a hazai csapattól.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fordulatosra sikerült a Stuttgart torinói mérkőzése is, mert Deniz Undav ugyan betalált, de a videobíró segítségével érvénytelenítette a játékvezető a gólt, mert a csatár kezét érintette a labda. Ettől függetlenül sokkal meggyőzőbben játszott a német csapat, a Juventus szinte végig a védekezéssel volt elfoglalva, de a hajrában Danilo csúnyán combon talpalta az ellenfél támadóját, amiért megkapta második sárga lapját. A megítélt tizenegyest azonban kivédte Mattia Perin, de mégse maradt 0-0 ez a meccs, mert El Bilal Toure a 92. percben csak begyötört egy gólt.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Crvena zvezda, a Slovan Bratislava és a Sturm Graz sem szerzett pontot a három meccset játszó csapatok közül, míg az Aston Villa az egyetlen kilencpontos klub a főtáblán.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 3. forduló

AC Milan (olasz)-Club Brugge (belga) 3-1 (1-0)

AS Monaco (francia)-Crvena zvezda (szerb) 5-1 (2-1)

Paris Saint-Germain (francia)-PSV Eindhoven (holland) 1-1

Juventus (olasz)-VfB Stuttgart (német) 0-1 (0-0)

Arsenal (angol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 1-0 (1-0)

Aston Villa (angol)-Bologna (olasz) 2-0 (0-0)

Girona (spanyol)-Slovan Bratislava (szlovák) 2-0 (1-0)

Sturm Graz (osztrák)-Sporting Lisboa (portugál) 0-2 (0-1)

Real Madrid (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 2-2 (0-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik