Szoboszlai: Az RB formált olyan játékossá, amilyen ma vagyok

Ellenfélként tér vissza korábbi csapatához a Liverpool magyar középpályása.

Szoboszlai Dominik interjút adott az RB Leipzignek, mivel éppen előző klubja ellen léphet pályára a Bajnokok Ligája főtábláján.

A Liverpool labdarúgócsapata szerdán lesz a lipcsei csapat vendége, ami a magyar középpályás előző klubja. Ebből az apropóból adott rövid interjút az RB Leipzignek.

„A Liverpool egy fantasztikus klub, szuper szurkolókkal, nagyszerű stadionnal és topcsapat vagyunk a Premier League-ben. A bajnokság nagyon megterhelő, minden mérkőzés intenzív, és a játék színvonala nagyon magas. Minden hibát szinte azonnal kihasználnak. Nagyon élvezem itt a játékot.

Természetesen különleges mérkőzés lesz, két és fél nagyszerű évet töltöttem Lipcsében. Sok embert ismerek még, és nagyon hálás vagyok a kupagyőzelmekért és a rengeteg érzelmes pillanatért. Végül is az RB formált olyan játékossá, amilyen ma vagyok. A Lipcsében töltött idő nélkül valószínűleg nem jutottam volna el a világ legjobb bajnokságába.

mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Szoboszlai elárulta, hogy Benny Henrichs-szel sokat tartja a kapcsolatot, de a válogatott csapattársaival, Willi Orbánnal és Gulácsi Péterrel is sokat beszélget. Elmondása szerint viszont nem ezen a meccsen múlik majd a két együttes BL-szereplése.

„Mindkét csapat kerete nagyon erős, kemény meccs lesz ez számunkra, Lipcsében játszani hihetetlenül nehéz. Bár elveszítették az első két mérkőzést, az RB az eddigi két meccsén egyértelműen több lehetőséget teremtett, és az eredmények nem tükrözik teljesen a teljesítményüket. Természetesen remélem, hogy végül hazavihetjük a három pontot Liverpoolba.”

A középpályás 2021 és 2023 között két és fél évig volt a lipcsei klub futballistája, tavaly nyáron szerződött Angliába, azóta először tér vissza ellenfélként.