Nemzetközi foci

„Nagy tornák résztvevői, ilyenek szeretnénk lenni mi is” – magyar példát emlegetnek a bosnyákok

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A magyar válogatott útját jelölte ki példaként a bosnyák reprezentacija.ba, szúrta ki a Csakfoci.

A portál szerint a magyar modellt kellene követnie Bosznia-Hercegovinának is, amely 2018 óta uyanazzal a kapitánnyal dolgozik és a nagy nemzeteknek is fejtörést okoz.

A magyarok egy masszív válogatottat hoztak össze, olyan csapattá váltak, amilyenek mi is szeretnénk lenni: a nagy tornák résztvevői és kemény dió minden ellenfél számára

– írja a bosnyák portál.

A cikk kiemeli, úgy tűnik, Bosznia-Hercegovina jó úton halad, hiszen Sergej Barbarez érkezése óta edzésről edzésre, meccsről meccsre tesznek lépéseket ebbe az irányba.

„Egy jó teljesítmény ma este Magyarország ellen újabb jelentős lépés lehet egy olyan válogatott létrehozása felé, amely minden ellenfélre veszélyt jelent. A magyaroknál van még valami, amire mi is vágyunk, az öt topbajnokságban szereplő játékosaik színvonalasan teljesítenek a klubjaikban, és maguk a klubjaik is jobban teljesítenek azokhoz a topbajnokságokban szereplő csapatokhoz képest, amelyekben a bosnyák válogatottak játszanak. Nem kétséges, hogy mi is elérhetjük ezt a szintet, hiszen a bosnyák válogatott fiatal oroszlánjai éppen a válogatottakban játszott jó meccsek révén juthatnak el erre a szintre” – írja a reprezentacija.ba cikke.

Az összefoglalás azzal zárul, hogy a hollandok elleni pontszerzés miatt előnyösebb helyzetben vannak a mieink, ezért akár egy döntetlen is elég lehet nekünk az A Ligában maradáshoz. A portál szerzője arra számít, hogy ebből kifolyólag ismét védekező felfogásban küldi pályára a csapatot Marco Rossi.

Olvasói sztorik