„Ez frusztráló, nem értem” – Ronald Koeman nem volt elégedett a bíráskodással Budapesten

A holland válogatott szövetségi kapitánya szerint saját védője helyett Fiola Attilát kellett volna kiállítani.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott pénteken a holland csapattal a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában.

A hollandoknak nehéz estéje volt, nem csak azért, mert rohanni kellett az eredmény után, hanem néhány játékvezetői ítélet miatt is. Először Fiola Attila rúgta föl Donyell Malent, amiért sárga lapot kapott, de a vendégek piros lapot szerettek volna látni. Virgil van Dijk olyan hevesen reklamált, hogy ő maga is sárgát kapott, majd pár perccel később Csoboth Kevin felrúgásáért még egyet, így kiállították.

Ronald Koeman szövetségi kapitány a lefújást követően ezt nehezményezte, amikor a holland televízióban értékelt.

„Akkor egy kicsit borúsabbnak látszott a helyzet, mert még 1-0 volt az állás, másrészt viszont még mindig volt körülbelül 10 perc hátra. Nem adtuk fel, és elkezdtünk egy az egy ellen játszani., aztán megszereztük az egyenlítő gólt. Ezt követően jól védekeztünk” – értékelt az edző, majd a lapokra is kitért.

Ez frusztráló, én sem értem a dolgot, mert véleményem szerint egy csapatkapitánynak joga van tiltakozni a játékvezetőnél. Szerintem a Malennel szemben elkövetett szabálytalanság is piros lapot ér, mert egyáltalán nem volt szándék megjátszani a labdát.

A holland válogatottra nehéz feladat vár, mert hétfőn a németek ellen folytatódik a sorozat, a csapatkapitányt Micky van de Ven pótolja majd, az ő helyére pedig Jorrel Hato, vagy Ian Maatsen kerül be. Az Oranje két döntetlennel és egy győzelemmel 5 ponttal áll a csoportban, a németeknek hét, a magyaroknak kettő pontja van.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 3. forduló

Magyarország – Hollandia 1-1 (1-0)
Budapest, Puskás Aréna
v.: Fahndrich (svájci)
Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka, a szünetben) – Bolla (Gera, 89.), Schäfer, Nikitscher, Nagy Zs. – Sallai (Csoboth, 65.), Szoboszlai – Varga B. (Nagy Á., 78.)
Hollandia: Verbruggen – Dumfries, De Vrij (Malen, 77.), Van Dijk, Van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Timber (Til, 77.) – Simons (De Ligt, 81.), Zirkzee (Brobbey, 77.), Gakpo (Hato, 90.)
gól: Sallai (32.), illetve Dumfries (83.)
sárga lap: Varga B. (13.), Fiola (77.), illetve van Dijk (76., 79.)
piros lap: Van Dijk (79.)

 

Bosznia-Hercegovina – Németország 1-2 (0-2)

 

A csoport állása:
1. Németország 7 pont
2. Hollandia 5
3. Magyarország 2
4. Bosznia-Hercegovina 1

Kapcsolódó
„Nem mondom, hogy nem igazságos a döntetlen, de így igen fájó”
Dibusz Dénes sajnálja, hogy nem sikerült nyerni Hollandia ellen.