A bajnokság után kiállították Bruno Fernandest az EL-ben is, de Maguire megmentette az MU-t

Kalandosra sikerült a portugáliai Európa Liga-meccs, pedig hamar 2-0-ra elhúzott a Manchester United.

A Manchester United csütörtökön hosszabbításban egyenlítve 3-3-as döntetlent csikart ki az FC Porto vendégeként az Európa Liga alapszakaszának második fordulójában.

Az angol csapat hiába vezetett 2-0-ra húsz perc után, már szünetben is 2-2 volt az állás, térfélcsere után ráadásul már a portugálok szereztek vezetést. A Manchester ráadásul Bruno Fernandes piros lapja miatt – akit a Tottenham Hotspur ellen is kiállítottak a Premier League-ben – emberhátrányba került a hajrára. Ezért kapta a második sárga lapot:

Végül mégis összejött a pontszerzés, Harry Maguire a 91. percben egy szöglet után befejelte az egyenlítő találatot. A döntetlennel mindkét csapat nyeretlen maradt a második számú kontinentális kupasorozatban, igaz, a MU veretlen is. A legnagyobb meglepetést az idén elődöntős, tavaly finalista AS Roma 1-0-s veresége jelentette a svéd Elfsborg otthonában, így az olaszok szintén győzelem nélkül állnak az EL-ben.

A Ferencváros későbbi ellenfelei közül a görög PAOK annak ellenére egygólos vereséget szenvedett hazai pályán az FCSB-től, hogy a román rivális több mint félórát emberhátrányban futballozott. A holland AZ Alkmaar ugyancsak kikapott az Athletic Bilbao otthonában, viszont ifj. Lisztes Krisztián és Fenyő Noah csapata, az Eintracht Frankfurt 3-1-es győzelmet aratott idegenben a török Besiktas felett. A két magyar játékos közül előbbit nem nevezte a német klub a nemzetközi porondra, utóbbi pedig a kispadról nézte végig a találkozót.

Kapcsolódó
Két óriási védelmi hiba nem fért bele, kikapott a Tottenhamtől a Fradi
Az első gólt sajnálhatja legjobban a Ferencváros, de szoros meccset tudott játszani az angol élvonalbeli ellenfelével.