Nemzetközi foci

Jansen: Jó látni, hogy közelítünk afelé, amit elvárunk magunktól az Európa Ligában

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtökön 2-1-re kikapott hazai pályán a Tottenham Hotspurtől az Európa Liga főtábláján.

A vereség ellenére Pascal Jansen nem volt elkeseredve, mivel azt mondta, hogy sikerült megvalósítani azt, amit elterveztek a játékosaival.

„Mindig várjuk az ehhez hasonló mérkőzéseket, jól felkészültünk és ki tudtuk használni a Tottenham gyengeségeit, ami óriási teljesítmény a srácok részéről, de hiába játszol jól, ha a mérkőzés végén vereséget szenvedsz, emiatt szomorúak vagyunk. Tudtam, hogy a srácok mire képesek és láthattuk ma este, hogy versenyképes kihívói voltunk a Tottenhamnek. Pechesek vagyunk, hogy nem ítélték szabályosnak Varga első találatát, utána sajnos jöttek azok a kis hibák, aminek nagy következményei lettek, de egy jó mérkőzést játszottunk, úgy alakultak a történések, ahogyan terveztük, a kapott gólokat leszámítva”

– utalt Varga Barnabás első, les miatt érvénytelenített találatára.

Mohos Márton / 24.hu

„Voltak jó pillanataink az első és a második félidőben is, ha pontosabban célzunk, még korábban betalálhattunk volna, de amíg nem szerzünk gólt, nehéz mérkőzésre számíthatunk.

Látjuk, mekkora a különbség a hazai bajnokság és a nemzetközi színvonal között. Jó látni, hogy közelítünk afelé, amit elvárunk magunktól az Európa Ligában. Szerintem ma jobban játszottunk, mint egy hete az Anderlecht ellen, de a labdarúgásban nem mindig azt kapod, amit beleteszel. Le kell vonnunk a következtetéseket, meg kell tanulnunk a leckét és nem szabad, hogy önbizalmat veszítenünk.

Ange Postecoglu a siker után természetesen szintén elégedett volt, de számára azért is volt nagy siker a mérkőzés, mert a teljesen felforgatott csapatában négy tinédzser is helyet kapott, mégis nyert.

„Idegenben, egy európai kupamérkőzésen, nagyszerű hangulatban sosem könnyű. A Ferencváros egy jó csapat, különösen hazai pályán, keményen kellett dolgoznunk a győzelemért, de megtettük és megérdemelten győztünk. Négy tinédzserrel kezdtük a mérkőzést, nagyon nagy pozitívuma a mérkőzésnek, hogy fiataljaink fontos tapasztalatokat szereztek” – mondt a Spurs edzője.

A Tottenham két forduló után hatpontos az EL-főtáblán, amivel harmadik helyen áll, míg a Fradinak még nem sikerült pontot szerezni, így 31. helyen áll. A főtáblán minden csapat nyolc meccset játszik, az első nyolc automatikusan a legjobb 16 közé jut, míg a 9. és 24. hely között záró együttesek bekerülnek az egyenes kieséses szakaszba.

Kapcsolódó
Eltört a Ferencváros hátvédjének kulcscsontja
Súlyos sérülést szenvedett a Tottenham Hotspur ellen.
Olvasói sztorik