Nemzetközi foci

Cole Palmer történelmet írt azzal, hogy négy gólt lőtt az első félidőben

Bradley Collyer/PA Images via Getty Images
Bradley Collyer/PA Images via Getty Images

Cole Palmer lett a Premier League történetének első játékosa, aki négyszer is betalált az első félidőben.

Az angol válogatott játékosa egy egészen eszelős mérkőzésen hozta össze a bravúrt, Georginio Rutter ugyanis még a Brightonnak szerzett vezetést a Chelsea ellen. Innentől viszont beindult a Palmer-show, a 21. és 31. perc között úgy talált be háromszor, hogy 4-1 is lehetett volna az állás, ha Jadon Sancho gólját nem veszik el les miatt. Ez volt egyébként Palmer harmadik triplája a Chelsea-ben, amivel Jimmy Floyd Hasselbaink, Didier Drogba és Frank Lampard után a negyedik futballista lett, aki ezt elmondhatja magáról.

Itt azonban nem volt vége az őrületnek, ugyanis szépített a Brighton, de még a félidő vége előtt ismét lecsapott Palmer – beállítva ezzel egy új PL-rekordot.

Szinte hihetetlen, de több gól már nem esett a mérkőzésen, így 4-2-re nyert a Chelsea. Az Arsenal szintén 4-2-re nyert eközben, egy szintén elképesztő forgatókönyvű találkozón. Az első félidőben 2-0-ra vezettek a londoniak a Leicester ellen, ám a vendégek térfélcsere után viszonylag gyorsan ledolgozták a hátrányukat. A hazai csapat hatalmas erőket mozgósított a győzelem megszerzésének érdekében, Leandro Trossard viszont csak a 94. percben szerzett ismét vezetést. A végeredményt Kai Havertz a 99. percben állította be egy nagyon mázlis góllal.

Eredmények – Premier League, 6. forduló

Chelsea-Brighton 4-2 (4-2)

Brentford-West Ham United 1-1 (1-0)

Arsenal-Leicester City 4-2 (2-0)

Everton-Crystal Palace 2-1 (0-1)

Nottingham Forest-Fulham 0-1 (0-0)

Newcastle United-Manchester City 1-1 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik