Guardiola: Háborút akartok? Rendben, akkor háborúzunk

Élesedik az Arsenal és a Manchester City között a rivalizálás.

Megromlott a viszony az Arsenal és a Manchester City között, írta a BBC.

A két csapat az elmúlt szezonban a bajnoki címért versenyzett és a londoniak a mostani idénybe is úgy vágtak bele, hogy letaszítanák a trónról a címvédőt. Miután az egymás elleni mérkőzésen 2-2 született, Erling Haaland cukkolta a londoniakat, sőt be is szólt Mikel Arteta vezetőedzőnek, miután az csapata rengeteget húzta az időt. Gabriel szerint egy nagy csata volt a mérkőzés.

„Ez egy csata, egy háború, ezért normális, hogy a futballban vannak provokatív cselekedetek, ez a játék része. Most ennek vége, és várjuk őket a pályánkon” – vélte a brazil hátvéd.

Több se kellett Pep Guardiolának, a City vezetőedzőjének, amikor erről kérdezték, vállvonogatva közölte, hogy akkor háborúzni fognak.

Gabriel világosan elmondta a sajtóban a meccs után, szóval ez egy háború. Provokálnunk kell az ellenfelet, nyomást kell gyakorolnunk rájuk, végül is mit lehetne tenni? Ha provokálsz engem, oké, itt vagyok. Háborút akartok? Rendben, akkor háborúzunk

– mondta a katalán szakember.

A Manchester City öt fordulót követően vezeti a Premier League-et négy győzelemmel és egy döntetlennel, de elképesztően sűrű még az élmezőny, a hatodik helyezett Newcastle is csak három pontra van. Az Arsenal három győzelemmel és két döntetlennel negyedik.