Nemzetközi foci

„Mindig megtiszteltetésnek tartottam a válogatott szereplést, de ennél az edzőnél már nem akarok játszani”

MI News/NurPhoto via Getty Images
MI News/NurPhoto via Getty Images

Komoly üzengetésbe kezdett a holland válogatott szövetségi kapitánya, Ronald Koeman és Steven Bergwijn.

A konfliktus forrása, hogy a 26 éves támadó Szaúd-Arábiába igazolt, ami nagyon nem tetszett Koemannak. Olyannyira, hogy a legutóbbi sajtótájékoztatóján hosszasan ecsetelte, hogy egy ilyen döntés után nem is fogja többet behívni Bergwijnt a keretébe.

„Az ajtó bezárult a számára, tudja mit gondolok a helyzetéről. Huszonhat éves korodban a fő ambíciódnak még sportszakmainak kell lennie, nem anyaginak. Ezek fontos döntések, amiket meghoznak a játékosok. Én nem kerültem hasonló helyzetbe, mert nekem ott volt a Barcelona. Ő viszont maradhatott volna az Ajaxban, az se rossz, nem? Tiszteletben kell tartani a döntését, de én nem mentem volna oda a helyében”

– idézte több forrás is Koeman szavait.

Pénteken aztán megjelent a De Telegraafon egy hosszabb interjú Bergwijnnal, akinek tudomására jutott a nyilatkozat. Nem volt nehéz, hiszen a sajtótájékoztatót élőben közvetítette a szövetség. Mondanunk sem kell, nem örült az elhangzottaknak.

Nem is akarok ennél az edzőnél játszani többé, nem akarok olyan emberrel dolgozni, aki így állít be a médián keresztül. Felhívhatott volna, hogy hallja az én véleményemet is, enélkül hogy állíthat ilyeneket? Ha elhivatott szövetségi kapitány lenne, előbb felhívott volna, most meg a tévéből hallom, hogy ilyeneket állít rólam. Sok gyönyörű pillanatot átéltünk, de most nagyon csalódtam benne.

Mindig megtiszteltetésnek tartottam, hogy a holland válogatott tagja lehetek, de ennél az edzőnél már nem akarok játszani.

A beszélgetés során egyébként elmondta Bergwijn, hogy az al-Ittihad szakmailag is kihívást jelent, szerinte ugyanis a szaúdi liga erősebb az Eredivisiénél. Emellett persze busás a fizetése is.

Olvasói sztorik