Nemzetközi foci

Lionel Messi nélkül is tükörsimán nyert vb-selejtezőt az argentin válogatott

Daniel Jayo/Getty Images
Daniel Jayo/Getty Images

Az argentin válogatott péntek hajnalban 3-0-ra verte Chilét világbajnoki selejtezőn.

Ugyan az első félidőben nem esett gól, Chile a kaput se találta el, ráadásul Argentína 61 százalékban birtokolta a labdát. A sérülés miatt kimaradó Lionel Messit ekkor talán még hiányolhatták a világbajnok drukkerei, de térfélcsere után jöttek a gólok is. A sort Alexis Mac Allister kezdte, miután Lautaro Martínez okosan átlépett egy labdát, így a Liverpool középpályása tisztább helyzetből lőhetett. A hajrában Julián Álvarez távoli bombával, míg Paulo Dybala egy váratlan lövéssel állította be a végeredményt.

A mérkőzés végén egyébként tiszteletét tette a világbajnoki trófea is, amelyet a lelátóról csodálhatott meg a közönség. A válogatottól visszavonult Ángel Di María is felbukkant, akitől a társai úgy búcsúztak, hogy a levegőbe dobálták, de hatalmas portrét is kapott.

Gustavo Pagano/Getty Images

A vb-selejtezők dél-amerikai csoportját Argentína egy meccsel többet játszva, de öt ponttal vezeti Uruguay előtt. A tíz nemzetből hat automatikusan részvételt nyer, míg a hetedik helyezett interkontinentális selejtezőbe jut.

Végeredmény – világbajnoki selejtező, 7. forduló

Argentína-Chile 3-0 (0-0)
Gólszerző: Mac Allister (48.), Álvarez (82.), Dybala (91.)

Bolívia-Venezuela 4-0 (2-0)
Gólszerző: Vaca (13.), Algaranaz (45+5. – tizenegyesből), Miguelito (46.), Monteiro (89.)

Olvasói sztorik