Nemzetközi foci

A szerb válogatott szövetségi kapitánya kirúgatta a feletteseit

Pedja Milosavljevic/DeFodi Images
Pedja Milosavljevic/DeFodi Images

A szerb játékosok bojkottálják Dragan Stojkovicot, aki pedig a szövetséget zsarolja

– írta a 24 Sata kedd este.

A horvát napilap szerint Vanja és Sergej Milinkovic-Savic, Aleksandar Mitrovic és Dusan Vlahovic is lemondta a válogatottságot a szerbek szövetségi kapitánya miatt. Ennek ellenére Stojkovic kapitány váltig állítja, hogy nincs szó bojkottról, sőt felsorolta a négy futballista kapcsán, hogy milyen sérüléseket szeretnének kipihenni a válogatott szünet alatt. Az egyetlen kivétel Vlahovic volt, aki családi okokra hivatkozott.

„Egyikük se mondta, hogy a jövőben ne játszana, sőt mindegyikük azt mondta, alig várják a következő összetartást. Ez az igazság” – idézi a lap Stojkovicot.

Eközben ugyanakkor a szerb média szerint Jovan Surbatovic főtitkárt és Miroslav Tanjga sportigazgatót a szövetségi kapitány kérésére elbocsátották. Ennek oka, hogy állítólag megoszlottak a vélemények a Szerb Labdarúgó Szövetségnél, az álláspontok közötti távolság pedig kezelhetetlenné vált, miután a nyári Európa-bajnokság kudarccal zárult – két ponttal utolsó lett a C csoportban. Stojkovic azzal fenyegetőzött, ha nem teljesítik a követeléseit, nem vezeti a válogatottat a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken. Ennek eredményekétt rúgták ki Surbatovicot és Tanjgát.

Olvasói sztorik