Nemzetközi foci

Allergiavizsgálatnak indult, de kiderült, hogy leukémiás az edző

Michael Campanella/Getty Images
Michael Campanella/Getty Images

Sokkoló vallomást tett Anders Torstensson, a Mjallby labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az 58 éves svéd szakember egy rutinvizsgálatnak számító allergiás teszten vett részt, amelyre azonban szokatlanul és hevesen reagált a szervezete.

Idén nyáron allergiavizsgálatot végeztem, miután kiütések jelentek meg a felsőtestem oldalán, és a fejbőrömön is évek óta ekcéma van egy helyen. Nem allergia volt. Aztán, amikor a fülemre került egy horzsolás anélkül, hogy bármibe is beleütköztem volna, a kluborvosunk azt mondta, hogy végezzünk el minden vizsgálatot, amit csak lehet. Így fedezték fel, hogy limfocita leukémiáról van szó. Mondthatni, véletlenül fedezték fel

– nyilatkozta Torstensson az Aftonbladetnek.

A fociedző elárulta, hogy semmilyen tünete nincs, ráadásul ez a rákos megbetegedések egyik legkevésbé agresszív típusa, ezért rutinvizsgálatokra jár, de az élete egyelőre nem változott meg gyökeresen. Torstensson két és fél hétig szabadságra ment, amíg az összes vizsgálatának minden eredményét kiértékelték. Mindezt a Mjallby és a vezetőedző is teljes őszinteséggel osztotta meg a nyilvánossággal. Az erre kapott válasz viszont meglepte a szakembert.

„Őrület, hogy mennyi támogatást kaptam. Teljesen hihetetlen. Mondtam valakinek: képzeljetek el valakit, aki egyedülálló, munkanélküli, és hazamegy a lakásába valahol egy külvárosban, egy ilyen üzenettel a nyakában. A francba! Van egy nagy családom, amely elképesztően gondoskodó. Ott van a másik családom a Strandvallenben, akik teljesen szuperek voltak ebben, teljes megértették a helyzetem. Miután nyilatkoztam róla, felrobbant a közösségi médiában is a történet. Szinte kínos volt. A „futballcsalád”, amiről néha beszélnek, valóban létezik! Több száz, talán több ezer üzenetet kaptam a saját szurkolóinktól, az ellenfél szurkolóitól, a versenytársaktól és a kollégáktól. Úgy érzem, hogy szinte mindenki, aki az elmúlt tíz évben edző volt az Allsvenskanban, hallott rólunk” – mesélte Tostensson.

Végül minden adat azt mutatta, hogy tökéletes állapotban van, így újra a csapattal lehet és hétfőn újra munkába állhatott.

Kapcsolódó
Élete gólját lőtte, csak épp a bíró nem észlelte, a VAR meg nem segíthetett
Kinek ugrott még be a jelenet láttán Lampard 2010-es vébén lőtt fantomgólja?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik