Nemzetközi foci

Bizarr piros lap után szórt el pontokat az Arsenal

Neal Simpson/Sportsphoto/Allstar via Getty Images
Neal Simpson/Sportsphoto/Allstar via Getty Images

Az Arsenal labdarúgócsapata szombaton 1-1-es döntetlent játszott a Brighton & Hove Albionnal a Premier League 3. fordulójában.

Komoly elismeréseket kap a Brighton, amiért évről évre komoly játékerőt képvisel, pedig edzőit és játékosait is előszeretettel csábítják el topcsapatok. Nem számíthatott könnyű meccsre a bajnokaspiráns Arsenal sem, amely ennek ellenére Kai Havertz okos emelésével előnybe került az első félidőben.

Térfélcsere után azonban bizarr jelenet következett. Declan Rice küzdött egy labdáért, amit végül az ellenfél kapott meg. Az angol válogatott játékos alig észrevehetően elpöckölte a labdát, hogy ne lehessen gyorsan elvégezni, így viszont Joel Veltman a lábát is csúnyán eltalálta. Az események végén Rice elég szigorúnak mondható döntés után megkapta második sárga lapját.

Nem is kellett sokat várni az egyenlítésre, Joao Pedro kilenc perccel később kapuba lőtt egy kipattanó labdát.

Ennek ellenére az eredmény már nem változott, ezért mindkét csapatnak ez volt az első meccse, amelyet nem nyert meg a bajnokságban. A Brighton korábban az Evertont és a Manchester Unitedet verte meg, míg az Arseanal az Aston Villát és a Wolverhamptont múlta felül.

Végeredmény – Premier League, 3. forduló

Arsenal-Brighton 1-1 (1-0)
Gólszerző: Havertz (38.) ill. Pedro (59.)
Kiállítva: Rice (49.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik