Nemzetközi foci

Pedri miatt ijedtek meg a Barcelona-drukkerek, pedig egy másik fiatal játékosnak érhetett véget az idénye

Denis Doyle/Getty Images
Denis Doyle/Getty Images

Az FC Barcelona kedden hátrányról felállva 2-1-re nyert a Rayo Vallecano otthonában, ráadásul az újonnan szerződtetett Dani Olmo szerezte a győztes találatot.

Mégsem lehetnek maradéktalanul boldogok a katalánok, ugyanis több sérülés miatt is aggódhatnak, például Pedri miatt. A középpályás már 18 évesen beverekedte magát a Barcába, majd a spanyol válogatottba is, emiatt viszont akkora meccsterhelést kapott, hogy újra és újra megsérült, profi pályafutása három éve alatt tízszer került kényszerűségből pályán kívülre. Utoljára az Európa-bajnokságon kellett lecserélni, ezért érthetően megijedtek a klub rajongói, amikor Pathé Ciss belépőjénél a lábához kapott.

Utólag viszont nem miatta, hanem a 17 éves (!) Marc Bernalért kell jobban aggódni. A középpályás egy 98. percben elkövetett szerelési kísérlet után kapott a térdéhez, az első hírek pedig nem túl biztatóak, ugyanis állítólag keresztszalag-szakadást szenvedhetett. Amennyiben ez lesz a pontos diagnózis, Bernal számára véget is ért a 2024-2025-ös idény.

A spanyol bajnokságból mindössze három fordulót rendeztek meg, ezeken viszont az FC Barcelona volt az egyetlen, amely mindhárom mérkőzését megnyerte.

Frissítünk!

Négy órával cikkünk megjelenése után bejelentette az FC Barcelona, hogy valóban elszakadt Bernal keresztszalagja, sőt a meniszkusza is sérült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik