Nemzetközi foci

„Azonnal igent mondtunk a visszatérésére” – Ilkay Gündogan újra a Manchester Cityé

mancity.com
mancity.com

Bejelentette Ilkay Gündogan visszatérését a Manchester City.

A német középpályás 2016 és 2023 között lényegében mindent megnyert az angolokkal, majd szerződése lejártával az FC Barcelonához igazolt. A katalánoknál töltött idénye trófea nélküli maradt, de a szurkolók nagy becsben tartották a játékát. Minden jel szerint a vezetőség már kevésbé, ugyanis Dani Olmo megszerzése után Gündogan lett az egyik futballista, akivel inkább szerződést bontottak, hogy a spanyol játékost regisztrálhassák a La Ligába.

Nem így terveztem a búcsút, de ha a távozásommal segíthetek a klubnak, az egy picit kárpótol. Mindig is a Barcában akartam játszani, és nagyon hálás vagyok az emlékért és az élményért, amelyre egy életen át emlékezni fogok. A legjobbakat kívánom

– írta Gündogan közösségi oldalain búcsúzóul.

Arra számítani lehetett, hogy távozása után a Manchester Cityben köt ki, mert hetek óta erről cikkeztek már a spanyol lapok. Pénteken be is jelentette őt az angol csapat, Pep Guardiola vezetőedző pedig elmondta, hogy nem is kellett agyalni azon, visszajöjjön-e a futballista.

„Először a sportigazgatónk jelezte, hogy szeretne velünk beszélni, majd fel is hívott Ilkay és megkérdezte, van-e esély a visszatérésére. Azonnal igent mondtunk, úgy érzem, nem csak levezetni akar” – mesélte Guardiola.

Gündogan egyébként azért is jó igazolás lehet a Citynek, mert visszavonult a válogatottságtól, így aztán nem kell extra sérülésektől tartani a szünetek idejében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik