Nemzetközi foci

Manuel Neuer visszavonult a válogatottságtól

Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images
Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images

Visszavonult a válogatottságtól Manuel Neuer, a Bayern München kapusa.

A legutóbbi Európa-bajnokságon legjobb nyolcig jutó együttes alapembere 15 éven át állt rendelkezésre, ennyi idő alatt 124 alkalommal viselte a nemzeti csapat mezét. Nyert világbajnokságot és viselte a csapatkapitányi karszalagot is a csapatban, korszakos alakja volt a modern német válogatottnak.

„Fizikailag nagyon jól érzem magam, és természetesen a 2026-os világbajnokság az USA-ban, Kanadában és Mexikóban is vonzott volna. Mégis, a családommal és a barátaimmal folytatott sok intenzív és hosszú megbeszélés után arra a döntésre jutottam, hogy most van itt az ideje, hogy befejezzem a fejezetemet a válogatottban.

Ha ma visszatekintek, büszke és hálás vagyok! Nem utolsósorban azért, mert 2014. július 13-án sikerült megvalósítanunk nagy álmunkat, és Brazíliában együtt lettünk világbajnokok. Összesen 7 éven és 61 mérkőzésen keresztül kapitányként vezethettem pályára a német válogatottat. Ez egy olyan megtiszteltetés volt, amit mindig újból és újból nagyra értékeltem.

Az idei hazai rendezésű Európa-bajnokság egy újabb csúcspont volt, még ha ez nem is volt elég a címvédéshez. Minden pillanatban éreztem egy különleges eufóriát és szolidaritást az egész országban. Maradjon ez így”

– írta Instagram-oldalán a kapus.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Manuel Neuer (@manuelneuer) által megosztott bejegyzés

Neuer egyébként már a negyedik visszavonuló tagja az Eb-csapatnak, Toni Kroos (befejezte teljes pályafutását), Ilkay Gündogan és Thomas Müller után.

Kapcsolódó
Visszavonult a válogatottságtól a németek csapatkapitánya
Ilkay Gündogan már csak a klubcsapatára összpontosít.
Olvasói sztorik