Nemzetközi foci

Befutott a Chelsea nagy fogása, miközben 15-20 játékos külön edz a csapattól

Chelsea FC
Chelsea FC

A Chelsea labdarúgócsapata bejelentette Joao Félix szerződtetését.

A klub sajtóhírek szerint 46 millió font ellenében igazolta le az Atlético Madridtól a 24 éves portugál támadót, aki hét idényre szóló szerződést írt alá. A futballistáért 2019-ben klubrekordot jelentő 126 millió eurót fizetett az Atlético Madrid, Diego Simeone csapatában azonban 131 mérkőzésen csak 34 gólt szerzett. Miután azonban megromlott a viszonya Simeonéval, Félix a Chelsea-ben játszott fél szezont, majd Barcelonában egy egész idényt kölcsönben.

Bejelentése kapcsán azonban számost kérdésre kellett felelnie a Chelsea vezetőedzőjének, Enzo Marescának. A klub ugyanis zsákszámra költi a pénzt, rengeteg játékosa van papíron, Félix pedig tovább növelte a létszámot. Maresca pedig azzal a döbbenetes megjegyzéssel állt elő, hogy ő maga 21 focistával dolgozik, miközben mindenki más külön edz.

Jelenleg több mint 15 futballistánk edz külön, ők nem dolgoznak együtt az első számú kerettel. Nem dolgozok együtt 42 játékossal. Én jelenleg 21 játékossal foglalkozom, a többi 15-20 labdarúgó külön edz. Itt nincs akkora káosz, mint ahogyan az kívülről kinéz

– közölte a szakember, aki azt is hozzátette, felőle 20 éves szerződése is lehet valakinek, ez a része nem érdekli.

„Az edzőnek többek között az a feladata, hogy tegyen a játékosok boldogságáért. Ez viszont egy lehetetlen küldetés, mert mindenki azért edz, hogy bekerüljön a csapatba, de végül csak tizenegyen lehetnek ott a pályán. Egyesek csereként még szóhoz jutnak, de nem tehetek mindenkit boldoggá. Én pusztán annyit tehetek, hogy őszinte vagyok velük” – fűzte hozzá.

A Chelsea-vel kapcsolatos további hír, hogy a saját nevelésű Conor Gallagher az Atlético Madridba igazolt 42 millió euróért cserébe.

Olvasói sztorik