Nemzetközi foci bajnokok ligája

Csodacsere mentette meg a Fradit kiejtő Midtjyllandot a BL-selejtezőn

FC Midtjylland
FC Midtjylland

Az FC Midtjylland szerda este 1-1-es döntetlent játszott a Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn.

Jobban játszottak a dánok az első félidőben, de csak egy kapufáig jutottak a helyzetek tekintetében. Térfélcsere után feljavult a Slovan védekezése, kompaktabban működött a védekezés, különösen a labdás játékosok nyomás alá helyezése. A hazaiak feltűnően szenvedtek, ráadásul Tigran Barszegjan sarkazása után Cesar Blackman vezetést is szerzett a vendégeknek.

Sokáig úgy tűnt, nem sikerül ellenszert találni a pozsonyiak védekezésére, de a 70. perc tájékán már fáradtak a vendégek, a Midtjylland cseréi pedig jól sültek el. Főleg Edward Chilufya beállítása bizonyult jó húzásnak, aki rögtön tuti helyzetbe került, amit ugyan csúnyán elpuskázott, de pár perccel később már gyönyörűen vett át egy passzt és higgadtan a kapuba lőtt. Ezután is domináltak a hazaiak, de a végeredmény nem változott.

Eközben a Salzburg a Dinamo Kijevet, míg a Sparta Praha a Malmőt verte 2-0-ra idegenben. A nap legfordulatosabb meccsét a Young Boys és a Galatasaray hozta össze, mert a törökök 0-2-ről jöttek vissza, de Abdulkerim Bardakci összehozott egy büntetőt, ráadásul ki is állították második sárgával, így végül a svájciak nyerték az első meccset.

Bajnokok Ligája-selejtező, play-off, első meccs

Midtjylland (dán)–Slovan Bratislava (szlovák) 1–1
Gólszerző: Chilufya 79., ill. Blackman 59.

Dinamo Kijev (ukrán)–FC Salzburg (osztrák) 0–2
Gólszerző: Nene 29., Kjaergaard 50.

Malmö (svéd)–Sparta Praha (cseh) 0–2
Gólszerző: Stryger 34. – öngól, Rynes 89.

Young Boys (svájci)–Galatasaray (török) 3–2
Gólszerző: Monteiro 3., 45+4., Ugrinic 86. ill. Batshuayi 66., 72.
Kiállítva: Bardakci (Galatasaray, 84.)

Olvasói sztorik