Nemzetközi foci

Hatot cserélt a Tottenham Hotspur, mégsem hibázott a játékvezető

Michael Regan/Getty Images
Michael Regan/Getty Images

A Tottenham Hotspur hétfő este 1-1-es döntetlent játszott Leicesterben a Premier League nyitófordulójának zárómeccsén.

Pedro Porro a 29. percben szerzett vezetést a vendégeknek, amire Jamie Vardy a második félidőben válaszolt, de sajnos nem emiatt maradt emlékezetes a találkozó. A 78. percben ugyanis Rodrigo Bentancurt egy szögletnél meglökték és gyakorlatilag arccal ért földet, amely után meg se moccant. A horrorisztikus látványt követően hordágyon hagyta el a pályát.

Bentancur mellett három másik játékost is lecserélt Ange Postecoglou, majd a hajrában még kettő változtatást eszközölt. Olvasóinknak feltűnhetett, hogy ez hat csere, nem pedig öt, de ne aggódjon senki, nem hiba történt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Szabályalkotó Testülete ugyanis júliustól bevezette azt a szabályt, hogyha súlyos fejsérülés miatt kell lecserélni egy játékost, az nem számít bele az öt változtatásba. Cserébe az ellenfél is kap egy hatodik cserét az igazságosság kedvéért.

Így történhetett, hogy hatot cserélt a Tottenham vezetőedzője is, pedig nem került sor kétszer 15 perc hosszabbításra. A Leicester Cityt irányító Steven Cooper egyébként nem élt a lehetőséggel, csak hármat cserélt.

Olvasói sztorik