Nemzetközi foci

Visszavonult a válogatottságtól a németek csapatkapitánya

Tobias SCHWARZ / AFP
Tobias SCHWARZ / AFP

Ilkay Gündogan hétfőn bejelentette, hogy nem szerepel többet a német válogatottban.

A Barcelona középpályása csapatkapitánya volt a legutóbbi Európa-bajnokságon legjobb nyolcig jutó együttesnek. Döntéséről a közösségi oldalain is beszámolt egy nyílt levéllel.

„Néhány hetig gondolkodtam a döntésen, de arra jutottam, hogy ideje befejezni válogatottbeli pályafutásomat. Büszkén tekintek vissza a nyolcvankét válogatott mérkőzésemre, erről álmodni sem mertem, amikor 2011-ben bemutatkoztam. A csúcspont egyértelműen az a hatalmas megtiszteltetés volt, hogy én lehettem a csapatkapitány a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ennyi év után végre sikerült újra büszkévé tennünk a nemzetet! Nagyon boldog vagyok, hogy ebben én is szerepet játszhattam.

Már a torna előtt is éreztem egyfajta fáradtságot a testemben, de miután fejben is fáradni kezdtem, elgondolkodtam a folytatáson. A meccsek száma pedig klub- és válogatott szinten továbbra sem csökken

– írta Gündogan, de kiemelte, hogy nagyon jó a csapat és Julian Nagelsmann, ezért nagyon szurkol majd a válogatottnak továbbra is.

Ilkay Gündogan összesen 82 mérkőzésen képviselte Németországot, ezeken 19 gól és kilenc gólpassz a mérlege. A 33 éves középpályás legnagyobb sikere a válogatottal, hogy 2012-ben Európa-bajnoki bronzérmes lett.

Olvasói sztorik