Nemzetközi foci

Ádám Martin: A mai napig Anglia az álmom, gyalog is mennék

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Ádám Martin bevallotta, hogy minden vágya egy angliai szerződés, amely ráadásul majdnem össze is jött már egyszer.

A magyar válogatott csatár a Sportbible-nek adott tartalmas interjút, ahol mesélt a szülőfalujáról, hétköznapjairól és persze arról is, hogy a testalkata miatt sokan túlsúlyosnak tartják. Ez utóbbi őt sose érdekelte, de egy telefonhívás miatt minden megváltozott.

„Két évvel ezelőtt a válogatott szövetségi kapitánya üzent az ügynökömön keresztül, hogy csak akkor hívhat be, ha változtatok néhány dolgon és javítok a fizikai mutatóimon. Addig sem lazsáltam, de azóta még keményebben dolgozom magamon. Minden szempontból fejlődtem, még a gyorsaságom is fejlődött, pedig az nem jellemző ebben a korban. Jobb formában vagyok, mint valaha”

– mesélte Ádám.

Az interjúból aztán az is kiderül, mindig is Angliában akart játszani, amelyre lehetősége is nyílt, ám végül nem kapott munkavállalói engedélyt az országban. Mióta az Egyesült Királyság 2021-ben kilépett az Európai Unióból, minden nem brit játékosnak egy pontszámítás alapján dől el a sorsa, mindenféle válogatottság és egyéb alapján. Ádám Martinnak nem volt elég pontja, így lemaradt a Luton Townba szerződésről.

Sajnos nem csatlakozhattam a csapathoz. A mai napig Anglia az álmom. Gyalog is elmennék Angliába, ha egy ajánlatot kapnék a Championshipből. A sok párharc és a szurkolók. Az én játékstílusommal rengeteg egy az egy elleni helyzet adódik. Ideális lenne.

Ádám Martin felidézte, hogy milyen jól érezte magát az Európa-bajnokságon, amelyről a Skócia elleni győzelem örök emlék marad a számára. Nyáron aztán Dél-Koreából Görögországba, az Aszterasz Tripoliszhoz igazolt, pedig a brazil élvonalból a Vitoria is hívta, de nem tudtak megegyezni.

„Be akarom bizonyítani, hogy különböző bajnokságokban is tudok jó eredményeket hozni. És ott van a 2026-os világbajnokság. Valóra vált álom lenne Magyarországot képviselni” – mondta a csatár.

Végezetül ismét elmondta Ádám, hogy a pályafutása befejezése után vidéki életet tervez, a város zajától messze.

Olvasói sztorik