Nemzetközi foci

Kiesett a csapatuk, a szurkolók bosszúból megosztották az edző telefonszámát

Hakan Burak Altunoz / ANADOLU / Anadolu via AFP
Hakan Burak Altunoz / ANADOLU / Anadolu via AFP

Nehéz napokat él Abdullah Avci, a Trabzonspor labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A török szakember csapata kiesett az Európa Liga selejtezőiből, miután a Bolla Bendegúzzal felálló Rapid Wien 2-0-ra nyert. A török drukkerek azonban már korábban felhúzták magukat, mivel a Trabzonspor az első meccsen sem rúgott gólt (0-1), majd a bajnokságban is 0-0-t játszott a Sivassporral.

A szurkolók pedig dühükben kegyetlen bosszút álltak: közzétették a közösségi médiában Avci telefonszámát.

A 61 éves szakembernek azóta szüntelenül csörög a mobilja, hogy különböző dühös drukkerek válogatott szitkokat szórjanak rá. Avci egyébként a Kurier cikke szerint főleg a gyermekei miatt aggódik a hívások kapcsán, de a történtek ellenére marad a posztján.

Nem hiszem, hogy aki közzétette a telefonszámomat, az igazi Trabzonspor-rajongó. Nem is hiszem, hogy igazi futballrajongó

– vélte az edző.

Egyébként Avci kálváriája azért is érdekes, mert 2022-ben bajnoki címre és török szuperkupa-győzelemre vezette a csapatot, ráadásul a klub történetének leghosszabb hazai veretlenségi sorozatát is ő hozta össze (36 meccsel). Jogosan merülhetne föl, hogy elnézőbbek legyenek vele a drukkerek.

A Trabzonspor egyébként újra egy magyar focista klubjával selejtez majd, a Konferencia Liga csoportköréért azzal a St. Gallennel játszik, amelybe nyáron igazolt Csoboth Kevin.

Olvasói sztorik