Nemzetközi foci bajnokok ligája

Hogyan és hol nézheted a Bajnokok Ligája-meccseket?

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Szerda este elég nagy tanácstalanságot, keresgélést szült a futball szerelmesei közt, hol, melyik csatornán tudják fogni az Európa Szuperkupa döntőt, és az is kérdés, jövő héttől a BL-meccseket hogyan nézhetik.

Az idei szezonban nem csupán az UEFA Bajnokok Ligája versenysorozat lebonyolítása változik meg gyökeresen – nem lesz csoportkör, e helyett bevezetésre kerül a ligaszakasz, és 32 helyett 36 csapat szerepel majd a főtáblán –, hanem a mérkőzések közvetítési módja is.

2023. nyarán ugyanis az MTVA szájából kiénekelte a sajtot az RTL, így 2024-től a keddi és szerdai meccsnapok első választási-, illetve az úgynevezett B csomag digitális joga került az RTL Magyarország tulajdonába.

Ennek megfelelően már a szerdai Európai Szuperkupa döntőt (Real Madrid-Atalanta 2-0) is hiába keresték a nézők az m4sporton, mert azt az RTL és az RTL+ közvetítette párhuzamosan élőben.

A kérdés így az, hogy a Bajnokok Ligája mérkőzéseket szeptembertől pontosan

hol, és hogyan nézhetik a futball szerelmesei?

Az UEFA új BL-lebonyolítási rendszerének köszönhetően a 2023/2024-es szezonban 192 BL-meccset nézhetnek meg élőben a szurkolók.

Aki az összes meccsre és egyéb extra szolgáltatásokra kíváncsi, annak elő kell fizetnie az RTL+-ra.

Merthogy a streaming platformon eddig egyedülálló módon

  • egytől egyig élőben,
  • magyar kommentárral,
  • egy előfizetéssel akár két eszközön – mondjuk tévén és egy táblagépen – is meg lehet nézni az összes találkozót.
  • Utólag bármikor visszajátszható, megállítható, újrakezdhető bármelyik meccs onnan, ahonnan akarja az ember, így egy-egy szebb találatot akárhány alkalommal lejátszható.
  • Az élő közvetítések mellett a szezonban 32 saját gyártású magazinműsor és 36 UEFA által készített háttérműsor is látható lesz.
  • Továbbá a korábbi évekhez hasonlóan az UEFA Európa Liga-, illetve UEFA Konferencia Liga-mérkőzések is gazdagítják az RTL+ kínálatát csaknem 100 EL- vagy KL-meccs lesz megtekinthető a szezon során (és mivel még két magyar csapatnak áll a zászló, így akár a Paks, illetve a Puskás Akadémia meccsei is közte lehetnek).

De mi van, ha valaki nem tud, vagy nem akar előfizetni az RTL+-ra?

A nézők az RTL+ streaming szolgáltatásán túl hagyományos, földi sugárzású csatornákon is hozzájuthatnak mérkőzésekhez. Ugyanis, mint fentebb írtuk, az RTL csak a meccsnapok első választási jogát vette meg, ami azt jelenti, hogy az adott kedd és szerda legjobb meccseit exkluzívan csak ők sugározhatják/közvetíthetik.

Az RTL kérdésünkre azt erősítette meg, hogy a tervek szerint minden játékhéten csak a keddi BL-mérkőzés kerül a lineáris csatornára, az RTL HÁROM-ra, ami egyúttal azt is jelenti, hogy minden héten egészen az elődöntőkig a két szerintük legjobb mérkőzés egyike csak az RTL+-on lesz elérhető.

Ami biztos, a BL-döntőt az RTL-en közvetítik majd.

Emellett a sporttelevízió azt erősítette meg kérdésünkre, hogy semmi sem változik, náluk ugyanúgy nézhetik a futball szerelmesei a meccseket, mint eddig. Hiszen keddenként és szerdánként

Sport1- és Sport2-csatornák ugyanúgy adnak meccsnaponként élőben 2-2 mérkőzést, mint tavaly. Hovatovább több mint a meccsek felét, száz mérkőzést sugároznak a 192-ből, még ha nem is bármikor visszanézhető módon, ami náluk is példátlan növekedés. 

Ennek megfelelően már az augusztus 20-tól startoló UEFA Bajnokok Ligája selejtező-rájátszásának valamennyi meccsét az RTL+-on követhetik az előfizetők, de a Sport 1, és Sport 2 is adja majd a Dinamo Zagreb-Qarabag, és a Bodö Glimt-Crvena zvezda mérkőzéseket, ahogy augusztus 21-én a Fradit kiverő Midtjylland és a Slovan Bratislava főtábláért folyó csatáját, illetve a Dinamo Kijev-Salzburg meccset.

Olvasói sztorik