Nemzetközi foci bajnokok ligája

Az RTL lenyúlja az M4 Sporttól a Bajnokok Ligáját

A media1.hu szakportál információja szerint az RTL 2024-es szezontól elhappolja az elmúlt években hagyományosan mindig az állami tévé által sugárzott labdarúgó Bajnokok Ligája úgynevezett A-tipusú közvetítését.

A lap benfenntes infóra hivatkozva azt írja,

  • nagyjából évi 9-11 millió euróba, meccsenként lebontva hozzávetőlegesen 100 millió forint körüli költségbe is belekerülhet az RTL Magyarországnak, a nap legfontosabb meccsének közvetítési joga, illetve
  • valószínűsíthető, hogy a földi sugárzású RTL-en kívül a tavaly RTL+ néven indult fizetős streamingszolgáltatáson kereszül is közzétesz majd a médiavállalat bizonyos BL-tartalmakat, hogy megpróbáljon új előfizetőket toborozni a tavaly indított új szolgáltatásába.

Az RTL hivatalos bejelentése egyelőre még várat magára.

Az MTVA azonban reagált. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben úgy fogalmaztak, veszélybe került az ingyenes és mindenki számára elérhető szolgáltatás. Mint írják:

A Bajnokok Ligája 2024-27 közvetítési díját olyan mértékben tornázta fel sajtóértesülések szerint az RTL, amely a magyar adófizetők forintjaiból felelősségteljesen gazdálkodó magyar közmédia számára már nem teszi lehetővé annak kifizetését.

Az egyetlen száz százalékig biztosra vehető hír, hogy az úgynevezett B-tipusú közvetítések továbbra is a Sport Televízióban láthatóak majd. Ezt az AMCNI CNE vezérigazgatója csütörtöki sajtóközleményében már megerősítette. Málnay B. Levente úgy fogalmazott: „Örömmel jelentjük be, hogy ismét sikerült megszereznünk a világ egyik legértékesebb sportjogát, így nálunk láthatják majd a nézők Magyarországon a legtöbb BL-mérkőzést”.

Olvasói sztorik