Nemzetközi foci

San Marino bajnoka úgy is állta a sarat, hogy négy focistát nem engedett el a munkahelye a selejtezőre

facebook.com/FCFlora
facebook.com/FCFlora

Miközben a világ a Bajnokok Ligája selejtezőit figyelte árgus szemekkel, zajlott az élet a Konferencia Ligában is. A San Marinó-i bajnok, az AC Virtus is érdekelt volt ebben, mert miután a román FCSB simán elintézte, az észta Flora Tallinnal találta magát szemben.

Magyarországról legyinthetünk persze egy ilyen meccsre, de fontos megértenünk, hogy ahogyan számunkra a Ferencváros értékes UEFA együtthatókat szerzett a TNS 5-0-ás elverésével, úgy az észt futballnak sem mindegy, mit csinál a bajnok. San Marinónak pedig pláne, amely annak is örül, ha nem kap ki egy selejtezős meccsen. Márpedig kedden éppen ez történt, az AC Virtus úgy csikart ki egy gól nélküli döntetlent, hogy négy rutinos futballistáját is nélkülözte, mert

nem engedték el őket a munkahelyükről a selejtezőre.

Az AC Virtus játékosai ugyanis mind amatőrök, az egész keret összértéke egymillió euró körül mozog a Transfermarkt adatai szerint. Összehasonlításképp a Flora Tallinn csapat nagyjából a háromszorosát éri, mint aktuális ellenfeléé. A San Marinó-i csapat kapusa, Alex Passaniti végül négy védéssel zárt – igaz, egy fejesnél a kapufa mentette meg az első félidőben –, de a csattanót elpuskázták a hazaiak, mert a hajrában egy kontra végén még meg is nyerhették volna a meccset (!).

A keddi játéknapon szintén nem esett gól egyébként az FC Ballkani és a Hamrun meccsén, így az egyetlen KL-gólt a Differdange játékosa, Jorginho szerezte, amellyel 1-0-ra legyőzték az Ordabaszit.

Kapcsolódó
Emlékezetesre sikerült José Mourinho első tétmeccse új csapata élén
A szerb Partizan hatot kapott, a lett, feröeri és litván bajnok megúszta néggyel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik