Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Megtiszteltek minket a legerősebb csapatukkal, az első félóra pedig sok volt nekünk”

James Baylis - AMA/Getty Images
James Baylis - AMA/Getty Images

Ahogyan arról beszámoltunk, a Ferencváros labdarúgócsapata 5-0-ra verte a walesi The New Saints együttesét a Bajnokok Ligája selejtezőinak második fordulójában.

Ugyan a Fradi edzője, Pascal Jansen szerényen úgy fogalmazott, hogy még nem nyerték meg a párharcot, nagyon nehéz elképzelni, hogy kérdésessé válhat a továbbjutás, sőt a kettős győzelem is távolinak tűnik. Érthető módon Craig Harrison vezetőedző nem is titkolta el az eredményt követően, hogy erősebb csapat a magyar bajnok.

Senki sem szeret kikapni, különösen öt góllal, ezért természetesen csalódott vagyok. Ezt nehéz megemészteni. Nehéz meccs volt, az első harminc perc jelentette a különbséget. Kitámadtak, amire számítottunk, de így is különbséget jelentett ez a periódus. Megtiszteltek minket azzal, hogy valószínűleg a legerősebb összeállítást küldték pályára és azt hiszem, megmutatták, hogy nagyon jó játékosaik vannak. Az első félóra egy kicsit sok volt nekünk

idézte a BBC Harrisont kedd este.

Szerdán már egy kicsit emészthette a történteket a szakember, mert szerda reggel már arról beszélt, hogy a játékosai hozzáállásával elégedett volt, a visszavágót pedig szeretnék megnyerni.

„Úgy kell megközelítenünk, mintha az első meccs meg sem történt volna! Megpróbáljuk megnyerni ezt a meccset, nagyon jó mérlegünk van a Park Hallban. Nyilvánvalóan óriási dolog lenne megfordítani a párharcot továbbjutni, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy megnyerjük a meccset aznap este. Nem csak az UEFA-pontok miatt, hanem az önbizalmunk miatt is” – közölte Harrison.

A visszavágóra július 30-án, este nyolc órától kerül sor Walesben, a győztes alighanem a dán FC Midtjylland csapatával találkozik a következő fordulóban, amely 3-0-ra verte az andorrai UE Santa Colomát.

Kapcsolódó
Emlékezetesre sikerült José Mourinho első tétmeccse új csapata élén
A szerb Partizan hatot kapott, a lett, feröeri és litván bajnok megúszta néggyel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik