Nemzetközi foci

Ingyen viheti bárki a Copa América legjobbjának választott játékosát?

CHARLY TRIBALLEAU / AFP
CHARLY TRIBALLEAU / AFP

James Rodríguez szerződést bontott a brazil Sao Paulo FC-vel.

A kolumbiai játékos már a vasárnapi, Juventude elleni bajnokin sem került be a keretbe, sőt utoljára április 30-án lépett pályára a klubcsapatában, amikor hat percet kapott a Palmeiras ellen. Összesen 22 tétmérkőzésen két gól és négy gólpassz volt a mérlege a braziloknál.

A szerződésbontása csak azért meglepő, mert a Copa Américán döntőbe vezette Kolumbiát, amelyben ugyan kikapott Argentínától, de így is megválasztották a torna legjobb játékosának. Mindezt egy góllal és hat gólpasszal harcolta ki. Arra tehát nem lehet panasz, hogy jó formában van, brazil újságírók szerint a 33 éves támadó újra Európában akar játszani, ezért kérte szerződése felbontását.

A hivatalos bejelentésre várni kell, de tekintettel arra, hogy valamennyi átigazolásokkal foglalkozó újságíró és oldal is tényként közölte, hogy Rodríguez szabadon igazolható, ez csak idők kérdése.

Kapcsolódó
A rendszeres balhékon kívül is voltak érdekességek az Eb árnyékában megrendezett Copa Américán
Magyar idő szerint hétfőn hajnalban, Argentína győzelmével ért véget a 48. Copa América, összeszedtük a torna legizgalmasabb történéseit, valamint a legjobb csapatszintű és egyéni teljesítményeket.
Olvasói sztorik