Nemzetközi foci

Félbeszakadt a meccs a VAR ellen tiltakozó drukkerek miatt, akik teniszlabdát és halpogácsát dobáltak be

INA FASSBENDER / AFP
INA FASSBENDER / AFP

Félbeszakadt a norvég bajnokság 15. fordulójában játszott Rosenborg-Lilleström meccs, miután a szurkolók a VAR ellen tiltakozva gyakorlatilag mindent bedobáltak a pályára, ami a kezük ügyébe került.

Mindössze egy perc telt el a találkozóból, amikor Rohit Saggi bíró már az öltözőbe küldte a csapatokat, miután a lelátóról halpogácsák repültek a pályára. Pár perc várakozás után a focisták visszatértek, de a szurkolói tiltakozás ekkor is folytatódott, a Lilleström-táborból pirotechnikai eszközöket, valamint teniszlabdákat hajigáltak be.

A hangosbemondó ekkor jelezte a szurkolóknak, hogy ha így folytatják, a bíró lefújja a meccset, de a Lilleström-szurkolók szektorából újabb adag teniszlabda zúdult a gyepre. A játékosok ekkor nem vonultak be ismét az öltözőbe, hanem a cserék segítségével összeszedték a teniszlabdákat, így a csapatok folytathatták.

Folytatták a drukkerek is, ezúttal a hazai szurkolók dobáltak be teniszlabdákat, Sagginak pedig elege lett, és végleg beküldte a csapatokat az öltözőbe.

„Rossz megoldást választottak a drukkerek, mert nem hagyják játszani a csapatokat, és ezzel mindenki számára tönkreteszik a sportágat. A saját csapatukat szabotálják, és az lenne a legjobb, ha a szövetség leülne egyeztetni a szurkolótáborok képviselőivel, mert így mindenki veszít” – nyilatkozta a korábbi norvég és dán szövetségi kapitány, a jelenleg az izlandi válogatottat irányító Age Hareide.

Miután a bíró lefújta a meccset, a két csapat játékosai a pályán beszélgettek egymással, míg a Lilleström-szurkolók azt skandálták: „Gyűlölöm, gyűlölöm, gyűlölöm a nyamvadt VAR-t”.

A Lilleström egyik szurkolói csoportjának szóvivője, Joachim Möller úgy nyilatkozott, elégedettek azzal, amit vasárnap elértek:

Győzelemnek értékelem a történteket, és megkaptuk a figyelmet, amit szerettünk volna.

A meccs után mindkét csapat edzője azt nyilatkozta, unják már a szurkolók tiltakozását. A norvég bajnokságban tavaly vezették be a VAR-t, és elég volt egy idény ahhoz, hogy a fanatikusok eldöntsék, ők aztán nem kérnek a technikából. A norvég drukkerek bőszen mutogathatnak a svédekre, mint követendő példa, az Allsvenskan ugyanis Európa harminc legjobb bajnoksága közül az egyetlen, amelyben nem vezették be a VAR-t.

14 lejátszott meccs után a Rosenborg 13., a Lilleström a 8. a 16 csapatos norvég bajnokságban, amelyet a Bodö/Glimt vezet.

Olvasói sztorik