Nemzetközi foci

A Dortmundot elhagyó Reus korábbi Fradi-légióssal játszhat együtt új csapatában

INA FASSBENDER / AFP
INA FASSBENDER / AFP

A Real Madrid elleni, 2-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-döntővel ért véget Marco Reus és a Borussia Dortmund 12 éven át írodó szerelmi története.

A csapattal két német kupát és három Szuperkupát nyerő támadó középpályás 429 tétmeccsen húzta magára a sárga-fekete mezt, és ezeken 170 gól, valamint 131 gólpassz került a neve mellé.

A 35 éves Reus a dortmundi szerződése lejártával még nem gondolt a visszavonulásra, és úgy néz ki, az MLS-be igazol. Az átigazolási hírekben jártas Fabrizio Romano legalábbis azt írja, Reus egy lépésre van attól, hogy az ötszörös MLS-bajnok Los Angeles Galaxy játékosa legyen.

A Transfermarktnál a Galaxy legértékesebb játékosa a 15 millió euróra taksált korábbi Barcelona-középpályás, Riqui Puig, a második helyen pedig azt a Joseph Paintsilt találjuk 9,5 millióval, aki korábban légióskodott a Fradiban is.

A Los Angeles-i csapat az idényben eddig 24 bajnokit vívott meg, ezeken 43 pontot szerzett, így a harmadik a Nyugati főcsoportban, amelyet a városi vetélytárs, a szintén 43 pontos, de két mérkőzéssel kevesebbet játszó LAFC vezet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik