Nemzetközi foci

Luis Suárez volt Uruguay hőse a Copa América bronzmeccsén

GRANT HALVERSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
GRANT HALVERSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Uruguay nyerte a bronzérmet a Copa Americán, miután a 2-2-es döntetlent követően tizenegyespárbajban 4-3-ra legyőzte Kanadát.

A szombat hajnalban rendezett mérkőzésen Rodrigo Bentancur szerzett vezetést egy szöglet után, de Ismael Kone okos emeléssel egyenlített hamar. Facundo Pellistri gólját les miatt jogosan vette el a játékvezető, térfélcsere után pedig érett a meglepetés, mivel Jonathan David begurított egy kipattanót a 80. percben.

A félidőben becserélt Luis Suárez azonban a 92. percben kiegyenlített és mivel a Copán nincs hosszabbítás, egyből jöhettek a tizenegyesek. Uruguay nem hibázott, Kone és Alphonso Davies viszont igen, ráadásul a mindent eldöntő lövést pont Suárez vállalta.

Uruguay ezzel a 31. alkalommal lett érmes a Copán. A döntőt magyar idő szerint hétfő hajnali 2 órától rendezik, a címvédő és világbajnok Argentína ellenfele Kolumbia lesz.

Kapcsolódó
„A futball lángja lassan kialszik” – mennyivel szimpatikusabb Luis Suárez beletörődése, mint Cristiano Ronaldo erőlködése
Amíg a portugál a túlzott erőlködése ellenére is leszerepelt az Eb-n, két évvel fiatalabb uruguayi riválisa nyolc perc Copa-játékidővel is elégedett.
Olvasói sztorik