Nemzetközi foci

Beintett a Manchester Unitednek a francia tehetség, a Realba akar menni

Sameer Al-DOUMY / AFP
Sameer Al-DOUMY / AFP

A hírek szerint a francia élvonalban szereplő Lille elfogadta a Manchester United 42 millió fontos (közel 50 millió eurós) ajánlatát a 18 éves védőtehetségért, Leny Yoróért. Akad azonban egy bökkenő a The Sun cikke szerint,

bár klubja győzködi, hogy egyezzen meg a Uniteddel, a játékos nem akar az angol csapathoz igazolni, szívesebben futballozna ugyanis a Real Madridban.

A madridiak is tárgyalnak a Lille-lel, a The Athletic szerint a spanyolok tettek is egy 40 millió euró körüli (plusz bónuszok) ajánlatot a francia klubnak, erre licitált rá a Manchester United. A cikk azt is megjegyzi, hogy Yoro már korábban eldöntötte, hogy a Real Madridban futballozna legszívesebben, és ha nem sikerül most megegyeznie a két klubnak, akkor inkább marad még egy évet a Lille-nél, majd a szerződése lejárta után szabadon távozna. Ő egyébként már most mindenben megegyezne a Reallal, amellyel hosszú távú szerződést kötne.

Yorónak fiatal kora ellenére már 46 francia élvonalbeli meccs van a lábában, hétszer a Konferencia Ligában játszott, és van már három gólja a felnőttek közt. Az elmúlt egy évben pedig rendszeresen foglalkozott vele a nemzetközi sportsajtó, hírbe hozták a PSG-vel és a Liverpoollal is a United és a Real Madrid mellett.

Kapcsolódó
A francia foci következő csillaga, akiért a PSG, a Real és a Bayern fut versenyt
Leny Yoro 18 évesen lett stabil kezdő a Lille-ben, játékával pedig már többek között a PSG, a Real Madrid és a Bayern München figyelmét is felkeltette.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik