Nemzetközi foci

Brazília már a negyeddöntőben kiesett a Copa Américáról

Frederic J. Brown / AFP
Frederic J. Brown / AFP

A nyolc között kiesett Brazília az Egyesült Államokban rendezett Copa Américáról, miután 0-0-s rendes játékidőt követően tizenegyesekkel kikapott Uruguaytól. Kolumbia közben kiütéses győzelemmel jutott a négy közé.

A braziloknál nem játszott ezen a meccsen sárga lapos eltiltása miatt Vinícius Jr. A meccs maga nem dúskált a nagy helyzetekben, cserébe rengeteg volt a szabálytalanság, összesen 41, ami a legtöbb az idei tornán. Utóbbi következményeként az uruguayi Nandezt a 74. percben kiállították, mikor hátulról felrúgta ellenfelét.

A büntetőpárbajban Rochet előbb kivédte Militao lövését, majd a harmadik párban Douglas Luiz a kapufát találta el. Alisson is védeni tudott ugyan egyszer, de Uruguay 4-2-re megnyerte a szétlövést.

Ez a munka nagy türelmet igényel. Tudom, hogy az eredmények nem feleltek meg az elvárásoknak, ezért vállalom is a felelősséget, de azt érzem, hogy még sok van ebben a csapatban

– mondta a kiesés után a brazil csapat élére januárban kinevezett Dorival Junior.

Brazília 2019-ben megnyerte a Copát, 2021-ben pedig döntőt játszhatott.

Uruguay ellenfele az a Kolumbia lesz, amely 5-0-ra ütötte ki Panamát. James Rodrígueznek egy gólja és két gólpassza is volt a mérkőzésen.

Copa América, negyeddöntő

Kolumbia-Panama 5-0 (3-0)
Uruguay-Brazília 0-0 – tizenegyesekkel: 4-2

 

Az elődöntő programja (magyar idő szerint):

szerda:
Argentína-Kanada, East Rutherford 2.00

csütörtök:
Uruguay-Kolumbia, Charlotte 2.00

Kapcsolódó
Az ellenfelek utálják, Argentína a lábai előtt – Emiliano Martínez egészen döbbenetes büntetőstatisztikát tudhat magáénak
Emiliano Martínez két tizenegyest is kivédett Ecuador ellen, amivel elődöntőbe juttatta a válogatottat.
Olvasói sztorik