Nemzetközi foci

Negyven méterről emelt gól sem volt elég, Venezuela kiesett a Copán

JUAN MABROMATA / AFP
Nagy volt a venezuelai bánat a tizenegyesekkel elbukott negyeddöntő után
JUAN MABROMATA / AFP
Nagy volt a venezuelai bánat a tizenegyesekkel elbukott negyeddöntő után
Az újonc kanadai labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlen után tizenegyespárbajban búcsúztatta Venezuelát az Egyesült Államokban zajló Copa America pénteki negyeddöntőjében.

Az észak-amerikaiak a 13. percben kerültek előnybe Jacob Shaffelburg révén a texasi Arlingtonban, majd a 64. percben a venezuelai gólszerző örökrangsort immár 44 találattal vezető Salomon Rondon egyenlített, miután a kinn álló kapus felett, 40 méterről a hálóba emelt.

Miután az eredmény már nem változott, végül a tizenegyesek döntöttek, és a szétlövés hatodik körében Wilker Angel rontása sorsdöntőnek bizonyult, így végül Jesse Marsch kapitány tanítványai ünnepelhettek.

Statisztikailag nézve Venezuela veretlenül, két kapott góllal esett ki, hiszen csoportját hibátlan teljesítménnyel megnyerte, és 120 perc alatt Kanada sem tudta felülmúlni.

A kanadaiak kedden, az East Rutherford-i elődöntőben a címvédő és világbajnok argentin csapattal találkoznak, amely egy nappal korábban szintén 11-esekkel győzte le Ecuadort. A kanadai és az argentin válogatott a csoportkör első fordulójában is összecsapott, akkor a dél-amerikaiak 2-0-ra nyertek.

Copa América, negyeddöntő

Kanada – Venezuela 1-1 (1-0) – tizenegyesekkel: 4-3
gól: Rondón (64.), illetve Shaffelburg (13.)

Kapcsolódó
Olvasói sztorik