Nemzetközi foci

Erre a hat játékosra építene feltétlen a Barcelona új edzője

Manu Fernandez / POOL / AFP
Hansi Flick megnevezte, kiket nem veszíthet el a klub a nyáron
Manu Fernandez / POOL / AFP
Hansi Flick megnevezte, kiket nem veszíthet el a klub a nyáron
Az FC Barcelona új edzőjének, Hansi Flick eltökélt szándéka, hogy a 2024-25-ös szezonban visszavezeti a csúcsra a katalán futballcsapatot. Ehhez azonban az kell, hogy az általa megnevezett hat labdarúgóra mindenképpen támaszkodhasson, azaz őket muszáj megtartani. Ugyanakkor jelezte, hogy a keret többi tagja megfelelő ajánlat esetén akár távozhat is.

A legutóbbi, kiábrándító évad után a Barca visszaszerezné hazai domináns státuszát. A katalánok ugyanis 2023-24-ben semmit sem nyertek: a La Ligában a második helyen zártak, a Király-kupában a negyeddöntőben kaptak ki, csakúgy, mint a Bajnokok Ligájában, de elbukták a Real Madrid elleni Szuperkupát is.

A május 29-én kinevezett egykori Bayern-edző és német szövetségi kapitány, Hansi Flick szeretné, ha a túlságosan bő keretet sikerülne egészséges méretűre redukálni, a tehetségek maradnának, és ha kell, akkor stratégiailag még kicsit erősödjön is a csapat – már amennyiben ez pénzügyileg lehetséges.

A sportigazgató Decóval egyetértettek abban, hogy Marc-Andre ter Stegen, Pau Cubarsi, Gavi, Pedri, Fermin Lopez és Lamine Yamal nélkülözhetetlenek, őket minden áron meg kell tartani.

Kapcsolódó
A Barca beáldozná Raphinhát a Liverpool sztárjáért
Mindkettő 27 éves, mindkettőnek 2027-ben jár le a szerződése, mindkettő a Copa Américára készül a csapatával.
Olvasói sztorik