Nemzetközi foci

A Barca beáldozná Raphinhát a Liverpool sztárjáért

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Barcelona érdeklődik a Liverpool kolumbiai szélsője, Luis Díaz iránt, akinek a megszerzéséért hajlandó lenne beáldozni a brazil Raphinhát is, írja a Mundo Deportivo nevű lap.

Utóbbi szerződése 2027-ig szól a Barcánál, amely két éve közel hatvan millió eurót fizetett érte a Leeds Unitednek. A 27 éves brazil játékos idén 28 bajnokin 15 gólban vállalt szerepet a spanyol bajnokságban, hatot lőtt, kilencet pedig előkészített, tavaly egy góllal ugyan többet szerzett, de csak 14 kanadai pontig jutott, pedig nyolcccal több La Liga-meccsen léphetett pályára.

A Mundo Deportivo megemlíti, hogy Raphinha távozása már többször is felmerült az átigazolási időszakokban,

csábították például Szaúd-Arábiából is, de nemet mondott a nagy pénzzel kecsegtető ajánlatra.

A 47-szeres kolumbiai válogatott Díaznak szintén 2027 nyarán jár le a szerződése, és bár Jürgen Klopp elhagyta a Liverpoolt, az új edző, Arne Slot bizonyára abban reménykedik, hogy az eddigi kulcsemberek nem hagyják el a klubot. Díaz a nemrég véget ért szezonban 37 Premier League-meccsen nyolc góllal és öt assziszttal segítette a Liverpoolt, amely harmadikként zárt a tabellán.

A hosszú klubidény után egyelőre sem Raphinha, sem Díaz nem tervezgetheti a nyaralását, mivel a brazil és a kolumbiai válogatott is a június 20-án kezdődő Copa Américára készül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik