Nemzetközi foci

A Real Madrid bejelentette Mbappé leigazolását

Sarah Meyssonnier / POOL / AFP
Sarah Meyssonnier / POOL / AFP

Kylian Mbappé a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid labdarúgócsapatában folytatja pályafutását

Az utóbbi években minden átigazolási időszakban visszatérő téma volt, hogy Mbappé a Realban folytatja, és a francia, illetve a spanyol sajtó már februárban arról írt, hogy a világbajnok támadó aláírta az előszerződését a madridi klubbal.

A 25 éves, 77-szeres francia válogatott Mbappé 2017 és 2024 között 308 tétmeccsen szerepelt a PSG-ben – amely 2017-ben vette kölcsön a Monacótól, hogy aztán egy évvel később 180 millió eurót fizessen érte –, és 256 góljával ő a klub rekordere.

A Transfermarkt statisztikái szerint volt 108 gólpassza is, vagyis a párizsi időszakában meccsenként átlagban 1,18 gólban vállalt szerepet.

A francia bajnokságot hatszor, a francia kupát négyszer, a Ligakupát kétszer, a francia Szuperkupát háromszor nyerte meg a PSG-vel, viszont hiába játszott mellette Neymar, Lionel Messi vagy éppen Edinson Cavani, a nagy álom, a BL-siker nem jött össze.

A Realnál erre igen komoly esélye lesz, hogy mást ne mondjunk, a sorozat rekordere az elmúlt tíz évben hatszor lett Európa legjobbja – többek között idén is, amikor a Borussia Dortmundot verte a londoni fináléban.

Mbappé öt évre szerződött a Realhoz, amely állítólag 100 millió eurós aláírási pénzt fizet neki, az éves bére pedig 15 millió euró lesz.

A Real ezzel a videóval köszöntötte új sztárját:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik