Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Dortmund edzője a BL-döntős esélyekről: az Atlético és a PSG ellen sem mi voltunk a favoritok

INA FASSBENDER / AFP
INA FASSBENDER / AFP

A Dortmund másodszor vagy a Real Madrid tizenötödször? – ez a nagy kérdése az idei BL-sorozat utolsó meccsének, a londoni finálénak.

Amíg a Real a duplázás reményében lép pályára, hiszen a spanyol bajnokságot megnyerte, addig a Dortmund a BL-sikerrel aranyozná be az idényét, mivel csak ötödik lett a Bundesligában,. Igaz, mivel az UEFA-koefficiensek tekintetében ebben a szezonban az olasz és a német csapatok teljesítettek a legjobban, így a Borussia ötödik helyezettként is főtáblás lesz a következő, immár új lebonyolítású BL-idényben.

Nem játszani, hanem megnyerni kell egy döntőt, és egyértelműen ez a célunk. Boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk, de a trófeával szeretnénk távozni a Wembley-ből, ehhez pedig le kell győznünk a Real Madridot

– nyilatkozta Edin Terzic, a német csapat edzője.

A Dortmund utoljára 2013-ban jutott döntőbe a BL-ben, a finálét akkor is a Wembley-ben játszották, és akkor a Borussia 2-1-re kikapott a Bayern München ellen.

Terzic csapata most úgy verekedte el magát a döntőbe, hogy az Atlético elleni negyeddöntőben Madridban bő félóra alatt kétgólos hátrányba került, majd a 2-1-es vereség után a visszavágón a második félidő közepén még kiesére állt. Végül azonban 4-2-re nyert, így 5-4-es összesítéssel ment tovább, az elődöntőben pedig oda-vissza 1-0-ra verte a Kylian Mbappéval és Ousmane Dembélével felálló PSG-t.

„A Real az esélyes, de az Atlético és a PSG ellen sem mi voltunk a favoritok. Ha elég bátrak vagyunk, és nem azért leszünk a pályán, hogy asszisztáljunk a Real újabb BL-győzelméhez, akkor képesek lehetünk elcsenni tőlük a trófeát. Az például mellettünk szólhat, hogy mi hoztuk le az idei BL-kiírásban a legtöbb meccset kapott gól nélkül. A lehető legtávolabb kell tartanunk az ellenfelet a kapunktól.

A szezon elején viszonylag sok gólt kaptunk, de azóta más arcunkat mutatjuk, és emiatt a döntőben is versenyképesek lehetünk

– mondta Terzic, akinek a csapata hatszor nullázta le az aktuális ellenfelet.

A Dortmund története 300. európai kupameccsét vívja majd, és ez lesz a csapatkapitány Marco Reus utolsó találkozója a klub mezében.

Kapcsolódó
Van ennél feljebb? Marco Reus búcsúmeccse a BL-döntő
A Borussia Dortmund ikonja utolsó mérkőzését játssza a csapat színeiben.
Olvasói sztorik