Élő Nemzetközi foci

Megint a hajrában csapott le a Real, Kroos BL-győzelemmel búcsúzik a Madridtól

Ina Fassbender / AFP
Ina Fassbender / AFP
Fennállása tizenötödik Bajnokok Ligája-győzelmét szerezte meg a Real Madrid, amely szombaton, a londoni Wembleyben két hajrában szerzett góllal legyőzte a Borussia Dortmundot. A németek az első félidőben meglepték ellenfelüket, kapufáig is jutottak, előnybe azonban nem sikerült kerülniük. A 74. percben aztán a realos pályafutását lezáró Toni Kroos szöglete után Dani Carvajal fejelt a kapuba, majd később Vinícius Jr. zárta le a meccset. A Dortmundtól búcsúzó Marco Reus és Mats Hummels második BL-döntőjét is elveszítette a BVB-vel.

Kellemetlenül indult a londoni Wembleyben rendezett találkozó, ugyanis az első percekben négy néző is a pályára rohant, a biztonsági személyzet lassan reagált, így már a döntő elején kényszerűen állt a játék.

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ugyan a meccs korai szakaszában úgy tűnt, hogy a Real Madrid a magasra tolt letámadásával zavarba tudja majd hozni a dortmundi labdakihozatalokat, ez csak rövid ideig volt így, sokkal inkább az történt, amit a német csapat megtervezett. Adeyemi és Füllkrug okoztak kellemetlen perceket a madridi kapu előtt, előbbi egyszer Courtois mellett is eltolta a labdát (a szezon elején megsérült belga kapusnak ez volt az első BL-meccse a szezonban), de Dani Carvajal blokkolni tudta a lövését, míg utóbbi a kapufát találta el, igaz, könnyen lehet, hogy lesről.

Justin Tallis / AFP

A Real Madrid kaput eltaláló próbálkozás nélkül hozta le az első félidőt, a várható gól-mutatóban (xG) pedig 1,68-0,09-re vezetett a Dortmund.

Ezen aztán hamar sikerült korrigálni, a Real Madridtól ezen a meccsen búcsúzó Toni Kroos szabadrúgásból vette célba a rövid felső sarkot a második félidő elején, Kobel azonban vetődve védeni tudott. A fordulás után egyébként sokkal kiegyenlítettebb lett a játék, helyzetek voltak itt is, ott is.

A 72. percben, 0-0-s állásnál szállt be Marco Reus a játékba, és nem sokkal a beállása után Kroos szögletét követően Carvajal megszerezte a vezetést a Real Madridnak – a dortmundi védők csúnyán lemaradtak róla. Ez a gól a padlóra küldte a Borussiát, sorra jöttek a madridi lehetőségek, Kobel tartotta meccsben ekkor a csapatát, ám amikor egy eladott labda után Vinícius Jr. került helyzetbe, akkor már ő is tehetetlen volt a 83. percben.

Adrien Dennis / AFP

A Real Madrid története tizenötödik, Carlo Ancelotti edzői pályafutása ötödik Bajnokok Ligáját nyerte.

A Real egészen szenzációs szezont futott, mindössze két meccset veszített, mindkettőt az Atlético Madrid ellen – egyet a bajnokságban, egyet a kupában, de utóbbi hosszabbításos vereség volt. A 20 éves Jude Bellingham az első madridi szezonjában rögtön bajnoki címet és BL-t nyert.

Dani Carvajal volt a meccs embere.

Toni Kroos így BL-győzelemmel búcsúzik a Real Madridtól, míg Reusnak és Mats Hummelsnek nem adatott meg a győztes búcsú, nekik is ez volt az utolsó meccsük a Borussia Dortmundban.

Bajnokok Ligája, döntő

Real Madrid (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 2-0 (0-0)
London, Wembley Stadion, 86 212 néző, v.: Slavko Vincic (szlovén)

 

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy – Valverde, Kroos (Modric, 86.), Camavinga – Bellingham (Joselu, 85.) – Rodrygo (Militao, 90.), Vinícius Júnior (Lucas Vazquez, 94.)

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Can (Malen, 80.), Sabitzer – Adeyemi (Reus, 72.), Brandt (Haller, 81.), Sancho – Füllkrug

gólszerzők: Carvajal (74.), Vinícius Júnior (83.)

sárga lap: Vinícius Junior (35.), illetve Schlotterbeck (40.), Sabitzer (43.), Hummels (79.)

Megvolt az első Real.próbálkozás

Carvajal készítette le a labdát Valverdének, aki viszont méterekkel a kapu fölé célzott. Mindenesetre jegyezzük fel, mint a rekordbajnok első lövési kísérletét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik