Nemzetközi foci

Kroos: Luka Modric és én nagyon máshogy gondolkozunk a pályafutásunkkal kapcsolatban

BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Először szólalt meg a nyári visszavonulásával kapcsolatban Toni Kroos, a Real Madrid középpályása.

A 34 éves futballista a klubjában még egyetlen mérkőzést játszik, a Bajnokok Ligája döntőjét, de a válogatottba tavasszal visszatért és még a nyári Európa-bajnokságon is vállalja a játékot. Ebből az alkalomból hívta el egy beszélgetésre a Cadena SER rádióadó, amelyben elmesélte a válogatottba történő visszatérésének körülményeit.

„Nagelsmann hívott föl, úgy éreztem, szüksége van rám. Láttam, hogy szenvedtek a világbajnokság után, ő pedig megkérdezte, játszanék-e az Eb-n. Miután végiggondoltam a dolgot, igent mondtam. Jó állapotban vagyok, ez a legfontosabb, hiszen egy hosszú szezont követő tornáról van szó” – mondta Kroos.

A középpályással ellentétben csapattársa, Luka Modric mindenképp szeretne még egy szezont eltölteni a Real Madridban, pedig ő már 38 éves. A németek nyáron visszavonuló játékosa erre is kitért a beszélgetés során.

Két külön eset. Luka és én nagyon máshogy gondolkozunk a pályafutásunkkal kapcsolatban. Luka addig akarja folytatni, amíg élvezi a futballt. Én viszont mindig egy nagy pillanattal akartam befejezni a karrierem, amikor a testem még tökéletesen működik, mert még sok évig szeretnék élni a futballozás után is. Problémák nélkül szeretnék visszavonulni, és örülök, hogy 34 éves koromig ezen a szinten játszhattam. Mindig is úgy képzeltem el a befejezést, hogy még fontos szerepet töltök be a csapatomban. Jól érzem magam, szerintem eljött a tökéletes pillanat.

Kroos álmainak a magyar válogatott is útját állhatja, hiszen az Európa-bajnokságon szintén az A csoportba kaptak besorolást a németek, mint Marco Rossi csapata. Erre a találkozóra a második fordulóban kerül sor, a csoportot még Svájc és Skócia alkotja.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik