Nemzetközi foci

Végleg eldőlt, belga edzőt kap a Bayern München

Gyötrelmesen hosszú hónapok után végre véget ért a Bayern München edzőkeresése, a bajor klub hivatalosan is bejelentette, hogy Vincent Kompany lesz Thomas Tuchel utódja. A legutóbb az angol Premier League-ből kieső Burnley FC-nél dolgozó belga szakember 2027 júniusáig szóló szerződést írt alá.

„Mindannyian egyetértünk abban, hogy Vincent Kompany a megfelelő edző a Bayern számára, és nagyon várjuk a közös munkát” – mondta Jan-Christian Dreesen, a müncheni csapat vezérigazgatója.

Max Eberl és Christoph Freund soha nem hagyta magát, aprólékosan dolgoztak azon, hogy olyan edzőt találjanak, aki sikerre vezeti, és új ötletekkel továbbfejleszti a Bayernt. Vincent Kompany pontosan azt az összetartozást és csapatszellemet képviseli, amire szükségünk van

– tette hozzá.

Az edzőkérdés február óta tartotta izgalomban a szurkolókat, hiszen a német rekordbajnok hiába keresett lehetséges utódokat, csak visszautasításban volt része. Xabi Alonso és Ralf Rangnick inkább a Bayer Leverkusent és az osztrák válogatottat választotta, Roberto De Zerbi (Brighton), Oliver Glasner (Crystal Palace) és Erik ten Hag (Manchester United) hallani sem akart róla, így a klub a kényszerhelyzetben még két korábbi edzőjével, Julian Nagelsmannal és Hansi Flickkel is felvette a kapcsolatot.

A legviccesebb, hogy végül az is felmerült, hogy Tuchel inkább maradjon.

Ekkor jött képbe Kompany, akit – Karl-Heinz Rummenigge elmondása szerint – még a Bayern korábbi edzője, a jelenleg a Manchester Cityt irányító Pep Guardiola is jó szívvel ajánlott.

„A Vincenttel folytatott megbeszélések során azonnal egy szinten voltunk. Világosan megmutatta nekünk, mennyire vonzaná az állás, és hogy határozottan el akarja vállalni” – mondta Max Eberl, a bajorok sportigazgatója.

Kompany érdemei játékosként vitathatatlanok, hosszú éveken át a Manchester City és a belga válogatott csapatkapitánya volt. Ám edzőként még pályafutása elején jár, hazájában mérsékelt sikereket ért el az Anderlechttel, majd ugyan 2022-23-ban visszavezette a Burnley-t a Premier League-be, ám egy szezon után ki is esett vele.

Kapcsolódó
Hivatalos: Hansi Flick lett az FC Barcelona vezetőedzője
Bejelentette a katalán klub a német edző érkezését.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik