Nemzetközi foci

Guardiola is segített, így talált új edzőre a Bayern München

Anthony Devlin / AFP
Vincent Kompany három szezont dolgozott Pep Guardiolával a Manchester Citynél
Anthony Devlin / AFP
Vincent Kompany három szezont dolgozott Pep Guardiolával a Manchester Citynél
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München labdarúgócsapatának felügyelőbizottsági tagja megerősítette, hogy a belga Vincent Kompany lesz az új edző. A klub igazgatótanácsának korábbi elnöke azt is elárulta, hogy kikérték Pep Guardiola véleményét.

Bár napok óta nyílt titok, hogy a Bayern Münchennél Vincent Kompany veszi át Thomas Tuchel edzői posztját, a klub részéről egyelőre nem érkezett hivatalos megerősítés. Egészen mostanáig, kedden ugyanis Karl-Heinz Rummenigge felügyelőbizottsági tag, korábbi vezérigazgató megerősítette az üzletet, és elárult egy részletet.

A testületünk Vincent Kompanyt választotta új vezetőedzőnek. Jelenleg a végső részleteket dolgozzuk ki, és akkor lesz hivatalos

– idézte a Kicker a Sky Italiának nyilatkozó egykori támadót.

Rummenigge arról is beszámolt, hogy a Bayern kikérte a Manchester City edzőjének, Pep Guardiolának a véleményét, aki korábban három évig dolgozott Münchenben.

Pep is segített nekünk Kompany esetében, nagyon nagy elismeréssel nyilatkozott róla, mint tehetséges edzőről. Jól ismeri Vincentet, mi pedig adtunk a véleményére

– mondta. Kompany összesen három évet játszot 2016 és 2019 között Guardiola irányítása alatt.

Mivel Kompany szerződése 2028-ig szól a Burnley csapatánál, a bajoroknak tíz-tizenkét millió eurós átigazolási díjat kell fizetniük a pletykák szerint. Ráadásul Tuchel is rekordbajnokok fizetési listáján szerepel, hiszen szerződése 2025-ig szól.

Kapcsolódó
Megvan a szóbeli megegyezés a Bayern új edzőjével
A szakember most esett ki klubjával a Premier League-ből.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik