Nemzetközi foci

Megvan a szóbeli megegyezés a Bayern új edzőjével

ANDY BUCHANAN / AFP
Vincent Kompanyt 2028-ig szerződés köti jelenlegi klubjához
ANDY BUCHANAN / AFP
Vincent Kompanyt 2028-ig szerződés köti jelenlegi klubjához
A német Bild és az angol Guardian értesülései szerint a Bayern München szóban megegyezett Vincent Kompanyval, hogy ő vegye át a bajor futballcsapat irányítását. A korábbi vb-bronzérmes, 89-szeres belga válogatott védőt jelenlegi szerződése 2028-ig köti a Burnley-hez.

A Guardian azt írta, a Bayern szerdán tárgyalt a Burnley tulajdonosával, Alan Pace-szel, az üzletet a hét végéig kell lezárni. Kompany szerepvállalása azért tűnik meglepetésnek, mert a szakember éppen most esett ki a Burnley-vel a Premier League-ből, de a Bayern vezetői, köztük Max Eberl sportigazgató nagy potenciált látnak benne.

A Bild úgy tudja, a korábbi belga válogatott középső védő a kezdetektől a német rekordbajnokok edzői listáján szerepelt.

A Manchester City egykori csapatkapitánya (2008-2019) korábban a belga Anderlechtet irányította, ott is fejezte be profi pályafutását, és az utolsó szezonjában már játékos-edzőként dolgozott.

A Telegraph arról is beszámolt, hogy Kompany eddigi asszisztenseit, Craig Bellamyt, Piet Cremerst, Mike Jacksont és Floribert N’Galulát is szeretné magával vinni Münchenbe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik