Nemzetközi foci

Myrto Uzuni kimaradt az albánok Európa-bajnoki keretéből

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A korábban Ferencvárost erősítő Myrto Uzuni nem került be Albánia Európa-bajnoki keretébe, szúrta ki az üllői129 szurkolói portál.

A 28 éves támadó a zöld-fehérektől 2022-ben Granadába szerző támadó 34 bajnokin 11 gólt lőtt és kiosztott egy asszisztot is, ez azonban nem bizonyult elegendőnek az Eb-szerepléshez. Ezt nem is hagyta szó nélkül Uzuni ügynöke sem, aki finoman szólva kiakadt.

„Amikor az az álmod, hogy az országodat képviseld a legmagasabb szintű versenyeken, akkor hogyan hagyhatsz ki a keretből egy olyan játékost, aki tizenegy gólt szerez a spanyol bajnokságban? A statisztikák alapján az Európa-bajnokságra nevezett hat támadóból ötnél jobbak a mutatói.

Mindig úgy ünnepli a góljait, hogy kimutatja, mennyire büszke arra az albán származására, és oroszlánként küzd azért a mezért, amit visel. Nem ezt érdemli

– írta Instagram-történetébe Franci Bode játékosügynök.

Sylvinho szövetségi kapitány Uzuni helyett Arber Hoxhának (hét gól, négy gólpassz), Armando Brojának (két gól, egy gólpassz), Taulant Seferinek (12 gól, öt gólpassz), Rey Manaj (22 gól, három gólpassz), Mirlind Dakunak (tíz gól, négy gólpassz) és annak a Jasir Asaninak szavazott bizalmat, aki a mostani szezonban nyolc percet töltött a pályán klubcsapatában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik