Nemzetközi foci

Guardiola a könnyeivel küzdött, amikor Kloppról kérdezték

Oli Scarff / AFP
Oli Scarff / AFP

Pep Guardiolát elöntötték az érzelmek, amikor arról kérdezték, mit szól ahhoz Jürgen Klopp mondott róla. A Liverpool éléről nyolc és fél év után leköszönő német szakember ugyanis azt mondta, hogy Guardiola a legjobb edző a világon, másnak nem sikerültek volna azok a sikerek a Manchester City élén, amit a katalán elért.

A City a Premier League utolsó fordulójában 3-1-re nyert, ezzel bebiztosította az újabb bajnoki címét, az egymást követő negyediket, amire még nem volt példa az angol labdarúgás történetében. A találkozót követő sajtótájékoztatón szegezték a kérdést Guardiolának Klopp nyilatkozatáról, a manchesteriek edzője pedig nem bírta visszatartani az érzelmeit.

Nagyon hiányozni fog. Jürgen rendkívül fontos szereplője az életemnek, teljesen más szintre emelt ugyanis edzőként. Azt hiszem, elképesztően tiszteljük egymást

– felelte a könnyeivel küzdő Guardiola, aki hozzátette, mindez nem sikerülhetett volna a stábja és a klubtól kapott támogatás nélkül.

A City vezetőedzője azt is mondta, sokszor azt kérdezgetik tőlük, ki mit nyert, de szerinte nem csak erről szól a futball. És Klopp szerinte Bill Shanklyhez és Bob Paisley-hez hasonlóan legendává vált Liverpoolban.

Kapcsolódó
Micsoda búcsú – Klopp énekelve jelentette be a Liverpool új edzőjét
A holland Arne Slot veszi át a német edző örökségét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik