Nemzetközi foci

„Nehéz megtalálni a motivációt, amikor már mindent megnyertél” – Guardiola az újabb bajnoki cím után

Oli Scarff / AFP
Oli Scarff / AFP

Nem remegett meg az újabb bajnoki cím kapujában a Manchester City, amely hazai pályán elég simán verte 3-1-re a West Ham Unitedet, így idén is megnyerte a Premier League-et. A klubb ezzel történelmet írt, korábban egy angol csapat sem tudott négy egymást követő évben is bajnok lenni.

Pep Guardiolának ez már a hatodik PL-sikere, és összesen a 17. trófeája, amit a Cityvel elért 2016-os kinevezése óta. Ráadásul még vár a csapatra egy FA Kupa-döntő, azaz tovább nőhet a serlegek száma.

2019-ben a Manchester City volt az első angol klub, amely a bajnokság mellett mindkét hazai kupasorozatot megnyerte, tavaly pedig az első, amely a Premier League-ben, az FA Kupában és a Bajnokok Ligájában is csúcsra ért egy szezonon belül.

Az isztambuli BL-döntő után úgy éreztem, hogy vége, nincs már mit megnyerni. De élő szerződésem volt, és úgy gondoltam, hogy senki nem nyert négy bajnoki címet sorozatban, miért ne próbáljuk meg? Most pedig azon gondolkodom: mit lehetne még elérni? Most nem pontosan tudom, mi a motiváció, nehéz megtalálni, amikor már mindent megnyertél

– mondta a bajnoki cím ünneplésekor Guardiola, akinek jövő nyáron jár le a szerződése, amit, ha kitölt, összesen kilenc évet tölt el a csapat élén.

A valóság az, hogy közelebb állok a távozáshoz, mint a maradáshoz. Beszéltünk már a klubbal, jelenleg úgy érzem, maradni akarok. Maradok a következő szezonra, aztán közben egyeztetünk.

Kapcsolódó
Dárdait a jövőjéről kérdezték az utolsó herthás meccse után, vicces választ adott
Vereséggel zárult le a harmadik berlini vezetőedzői időszaka.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik